תפקיד האח הוטרינרי במרפאה

האח הווטרינרי משמש בתור מסייע לווטרינרים הראשיים במרפאה. הוא למעשה מספק תמיכה סיעודית בבעלי חיים חולים, פצועים או מאושפזים. בנוסף על הטיפול השוטף בבעלי החיים אשר מאושפזים במרפאה הווטרינרית, האח הוטרינרי גם עוזר לרופאים במהלך ניתוחים או תהליכים רפואיים אחרים, והוא גם מספק ללקוחות מידע שימושי חשוב אודות הטיפול הנכון בחיות המחמד שלהם, לצד תמיכה ועידוד במקרים שבהן חיות המחמד סובלות מפציעות או מחלות קשות.

במה כרוכה עבודתו של האח הוטרינרי?

כל וטרינר 24 שעות בכל אזור מחזיק לצדו אח וטרינרי, אשר תפקידו להגיש לוטרינר עזרה ותמיכה מקצועית. בין היתר, האח הוטרינרי מסייע לוטרינר בהכנת בעלי החיים לקראת ניתוחים, בהחזקתם ובהרגעתם לקראת הטיפול ובמהלכו, במתן זריקות ותרופות לפי הוראות הוטרינר, בלקיחת דגימות דם, שתן ודגימות אחרות הנחוצות לעבודת המעבדה, בניקיון וסטריליזציה של הציוד הרפואי וכיוצא באלה. בנוסף, האח הוטרינרי גם עובד מול הלקוחות האנושיים שמגיעים למרפאה, בכך שהוא מספק להם מידע שימושי, עונה על שאלות ונותן להם תמיכה מקצועית ונפשית במקרה הצורך.

אילו תכונות נחוצות למי שרוצה לעבוד בתור אח וטרינרי?

  • חמלה לבעלי חיים – כמובן שאחת מן התכונות הרצויות ביותר אצל אח וטרינרי היא הרגשת חמלה כלפי בעלי חיים. כאשר אנחנו מדברים על חמלה לבעלי חיים, איננו מתכוונים אך ורק לכלב קטנים וחמודים או לגורי חתלתולים, אלא לכל בעלי החיים באשר הם, כולל חיות שאינן נחשבות חיות מחמד שייתכן שיגיעו לקבלת טיפול במרפאה הווטרינרית. לצד הרגשת חמלה ואהבה כלפי בעלי חיים, חשוב לא להיות רגשן יתר על המידה, אחרת לא יהיה ניתן לתפקד ולעבוד בצורה יעילה.
  • הרגשת ביטחון בסביבת בעלי חיים – מפני שמדובר בעבודה מקרוב עם בעלי חיים, חיוני שהאדם השואף לעבוד בתור אח וטרינרי יהיה בעל ביטחון בעודו נמצא בסביבת בעלי חיים מסוגים שונים. גם הפעם, אין זה מספיק פשוט להרגיש ביטחון בזמן שמלטפים כלב. מפני שמדובר בעבודה שמטרתה הצלת חיים, חשוב שהאדם יהיה בטוח ביכולת שלו להחזיק בעלי חיים, ולפעמים לרסן אותם, על מנת שהם יוכלו לקבל את הטיפול שלו הם זקוקים כדי להחלים. חשוב להקרין ביטחון בשילוב עם שלווה, כדי שבעלי החיים יוכלו לסמוך על מי שמטפל בהם.
  • יחסי אנוש מצוינים – בנוסף על כל התכונות שצוינו לעיל, שעוסקות ביחס ובגישה לבעלי חיים, חשוב לציין שעבודה בתור אח במרפאה ווטרינרית כרוכה במידה שווה גם בעבודה מול בני אדם. ברוב המקרים בעלי החיים שמגיעים למרפאה הווטרינרית הם חיות מחמד, ומעצם היותן כאלה יש עמם בעלים אנושיים. כל מי ששואף לעבוד בתור אח במרפאה וטרינרית חייב להיות בעל יחסי אנוש מצוינים, מפני שלעתים קרובות יהיה עליו להתמודד עם אנשים נסערים או עצובים עקב המצב הבריאותי שבו שרויה חיית המחמד האהובה שלהם. במצבים כאלה חשוב לדעת לדבר בשלווה ובביטחון ולהרגיע את הלקוחות בעזרת מידע ודברי ניחום ועידוד.