כיצד למקסם את השינה על מנת למקסם תוצאות לימודים

להיות סטודנט אינו דבר פשוט, אין ספק. לוח הזמנים של הסטודנט הממוצע מלא בכל רגע נתון, העומס נותן את אותותיו והלחצים מאפיינים כל סמסטר וסמסטר. בין כל אלה, הסטודנט חייב לשמור על שעות שינה סדירות, ולו עקב שורה ארוכה של מחקרים שמעידים ששינה נאותה משפרת את הריכוז, התפקוד המוחי, וכמובן - גם את התוצאות בלימודים. אבל איך בדיוק ניתן לשפר את השינה? הנה מספר טיפים מועילים במיוחד, שיסייעו לכם להגשים את המשימה.

הכול מתחיל מהמזרון

על מנת שהשינה תהיה איכותית ותתבצע ללא הפרעות, חוסר נוחות או אפילו כאבים, חייבים לתת את הדעת על המזרון עליו נחים. המזרון חייב להתאים למאפיינים של אלה המיועדים להשתמש בו באינספור היבטים. זה מתחיל מהמידה, אשר נדרשת להתאים הן לאדם והן לחדר בו מיועדת להיות המיטה. מומלץ להקפיד שהמזרון גדול בעשרה סנטימטרים לפחות מגובה האדם.

משתנה משמעותי נוסף שצריך להיכנס לתוך המשוואה הוא רכות המזרון. ככלל, המזרון צריך להיות רך ונוח, אם כי רכות יתר עלולה דווקא להקשות - במצב הזה, המיטה הופכת למעשה למעין ערסל, מה שמקשה על שינה רציפה. יש לבחון את דרגת הקושי של המזרון, אפילו באמצעות מגע ישיר בו. ואגב, כיום אחד הטרנדים המשמעותיים הוא מזרון ללא קפיצים, מסוג לטקס או ויסקו.

לבסוף, חשוב לבחון מי החברה העומדת מאחורי המזרון. חברות מוכרות בתחום,יבטיחו מזרונים איכותיים, בטוחים ועמידים, אשר שומרים על יתרונותיהם שנים על גבי שנים, ומגיעים לרוב עם אחריות למשך תקופה של כעשור.

הקפדה על אורח חיים נכון

מעבר לבחירת המזרון, יש דגשים מרכזיים אחרים שחשוב לשים אליהם לב. ככלל, ההמלצה הברורה היא על אורח חיים רגוע ככל האפשר, הגם שהתנאים הסטודנטיאליים, לכאורה, מקשים על כך. בחיים הסטודנטיאליים, כמו בחיים הסטודנטיאליים, צריך לקחת דברים בפרופורציה הראויה ולנסות להימנע כמה שאפשר מלחצים מיותרים.

המלצה מועילה אחרת היא לתכנן לוח זמנים קבוע, פחות או יותר, של כניסה למיטה מדי לילה ויציאה ממנה בכל בוקר - וכן, הדבר חשוב גם כאשר מערכת השעות של הסטודנט מאופיינת בכך שבכל יום לימודים שעת ההתחלה שונה. דגש מרכזי נוסף צריך להיות מושם על שינה במהלך היום, או ליתר דיוק: הימנעות ככל האפשר משינה שכזו. שנת צהריים פוגעת, כמעט תמיד, בשינת הלילה, החשובה הרבה יותר עבור הסטודנטים.

היתרונות של פעילות גופנית

עקב מגוון רחב של סיבות, פעילות גופנית מומלצת בכל גיל, וסטודנטים לא יוצאים מכלל זה. מה שחשוב להדגיש הוא שפעילות גופנית המתבצעת לאורך היום משפיעה לטובה על השינה: הן מבחינת מהירות ההירדמות והן בכך שהשינה הופכת לנינוחה ולרגועה יותר. מחקרים הראו כי אחוז המדווחים על שינה רציפה גדול בצורה משמעותית בקרב מתאמנים ביחס לאלה שלא מקפידים על כך. מומלץ מאד להכניס ללוח הזמנים פעילות גופנית מספר ימים לפחות בשבוע, שאף תאפשר להתאוורר ולנשום אוויר צח בין כל השיעורים, המטלות והמבחנים.

ממה צריך להימנע?

עם כל הצורך של הסטודנטים "להשתחרר" בערב עם מספר כוסות אלכוהול, או אפילו כאשר מדברים על הרצון להישאר ערים באמצעות מספר כוסות קפה, חשוב לזכור כי אלכוהול וקפאין פוגעים באיכות השינה, לעיתים במידה לא מבוטלת. רצוי מאוד להימנע גם מעישון, שעה שהניקוטין מעורר את המוח, מגביר את קצב הנשימה, הלב וייצור הורמוני הלחץ - כל אלה מקשים אף הם על השינה. מומלץ שלא לצרוך כדורי שינה אלא כמוצא אחרון, במיוחד כאשר נוטלים תרופות אחרות, או לחילופין כשכן צורכים אלכוהול בשיעור זה או אחר.