החשיבות של מרפאה וטרינרית במהלך לימודים וטרינריה

לימודי וטרינריה נמשכים 7 שנים, הכוללים בתוכם גם תואר ראשון בתחום רלוונטי. בוגרים הלימודים אינם מוכרחים לעבור התמחות, אך בתחילת דרכם הם עובדים יחד עם רופא מקצועי ותיק במסגרת מרפאה וטרינרית. חפיפה זו היא חלק חיוני, ובלתי נפרד מתקופת ההכשרה וכדאי להכיר אותה. לימודי וטרינריה מבטיחים השתלבות מהירה בשוק העבודה. יש המון דרישה לאנשי מקצוע טובים, שעוברים הכשרה מתאימה ומקיפה.

 

מה קודם להכשרה המעשית?

הצטרפות אל מרפאה וטרינרית היא חלק משנת הלימודים האחרונה של הסטודנטים. קודמות לה שלוש שנים ראשונות, בהן נלמדים בעיקר נושאים תיאורטיים, מקצועות קדם קליניים וקליניים, אנטומיה ולימודי יסוד. רק השנה השלישית מתוך השלוש מפגישה את הסטודנטים עם לימודים קליניים והכנה לפעילות רפואית מעשית. יחד עם זאת, תקופת החפיפה היא ההזדמנות הבולטת והראשונה של הסטודנטים ללמוד מרופא פעיל בתחום.

שנת הלימודים האחרונה של הסטודנטים נקראת גם "שנה ד'", והיא נחשבת לקשה והאינטנסיבית ביותר. מלבד הצטרפות אל רופא מקצועי במרפאה וטרינרית עוברים הסטודנטים סבבים במחלקות שונות של בתי חולים, מצטרפים אל רופאי משק ובריאות הציבור ברחבי הארץ ועוד. שנה זו כוללת תורנויות וכוננויות בלילה, בסופי שבוע ובחגים. בסיומה של השנה רשאים הסטודנטים להגיש עבודת גמר, ולעמוד בבחינות לקראת קבלת התואר: דוקטור לרפואה וטרינרית.

 

שגרת יומו של הוטרינר

יום העבודה של וטרינר הוא מאוד דינאמי ומושפע ממפגש עם בעלי חיים שונים, מקרים מגוונים ופתולוגיות בלתי צפויות. במהלך יום העבודה נדרש הוטרינר לבצע בדיקות אבחנתיות לבעלי החיים שבתחום אחריותו, להעניק טיפול לפי הצורך, ולבצע בדיקות ומעקבים. מי שעוסק ברפואת חיות משק נדרש להיות זמין 24 שעות ביממה, או לחילופין לעבוד במתכונת של משמרות או כוננות.

 

ההתמחות וההכשרה מאפשרת לסטודנט להיחשף אל שגרת יומו של הוטרינר, אל הקשיים העומדים בפניו ואל היתרונות והחסרונות של התפקיד מול האלטרנטיבות. הרבה סטודנטים מגיעים עם פרספקטיבה שגויה לגבי עבודת הוטרינר, ולכן ההתמחות המעשית והעבודה בצמוד אל רופא מקצועי חשובים כל כך.

 

היתרונות של חפיפה והכשרה בליווי רופא מקצועי

יש הרבה יתרונות לעבודה רצופה ומלאה לצד רופא מיומן, מנוסה ומקצועי. היתרון הברור של חפיפה במרפאה וטרינרית בא לידי ביטוי בהצלחה בבחינות. על פי החוק, חובה על סטודנטים לוטרינריה לעבור מבחני הסמכה של משרד הבריאות, ולעמוד בכל התקנים של השירותים הוטרינריים. עם סיום ההכשרה ותקופת החפיפה יכול הסטודנט לבחור היכן לעבוד. האפשרויות העיקריות העומדות בפניו הן אלו:

  • מרפאה וטרינרית פרטית
  • עבודה בחקלאות עם חיות משק
  • עבודה במגזר הציבורי: שירותים וטרינריים או השתלבות ברשויות מקומיות ובמשרד הבריאות
  • מחקר אקדמי
  •  

לסיכום, תקופת התמחות אינה נדרשת לצורך עבודה בוטרינריה בישראל. מלבד מסלול הלימודים העיוני בוחרים בוגרים צעירים לעבוד בצמוד אל רופא, ולעסוק בעבודה מעשית בבית חולים וטרינרי.

אם תחום הווטרינריה מעניין אתכם אך אנכם רוצים להשקיע הרבה שנים הצטרפו לתכנית הכשרת אח\ות וטרינריים