הכל אודות לימודי תקשורת בעידן האינטרנט

לימודי תקשורת הפכו למבוקשים מאוד בעשור האחרון, אך במקביל גם חלו בלימודים אלה לא מעט שינויים, בעיקר בשל מהפכת האינטרנט. לכן, כל מי שרוצה ללמוד לקראת תואר ראשון בתקשורת בעשור השני של המאה ה- 21, כדאי שיבצע בירור מעמיק על מנת להבין מה זה בעצם אומר ללמוד תקשורת בעידן האינטרנט. לפני כשני עשורים (ואפילו פחות) האינטרנט לא היה עדיין כלי התקשורת המרכזי ששלט בחיינו, אך ככל שחולפות השונים תופס האינטרנט מעמד מכובד ואפילו מרכזי בעולם התקשורת. יש כמובן לא מעט משרות מרתקות בתחום התקשורת בארץ ובעולם, וכל מי שמסיים לימודים אלה יכול לבנות קריירה מרשימה במגוון תחומים. עוד על לימודי תקשורת בישראל בעידן האינטרנט בכתבה הבאה.

לימודי תקשורת לתואר ראשון - תחומי לימוד

אין זה פלא כי בעידן בו האינטרנט הוא כלי התקשרות המרכזי (לצד העיתונות הכתובה והטלוויזיה כמובן), לימודי התקשורת שמים על כך דגש רב ויש לא מעט מסלולים וקורסים בתחום חשוב זה. ברוב האוניברסיטאות בישראל וגם בלא מעט מכללות ישנם מסלולים ללימודי תקשורת, וחלקם שינו במהלך העשור האחרון את תכניות הלימודים בתואר, על מנת להתאימם למאה ה- 21 ולעידן האינטרנט. בין אם בחרתם בלימודי תקשורת במכללה אקדמית או באוניברסיטה, סביר שהנושאים המרכזיים אותם תלמדו יהיו כדלקמן:

  • מבוא לתקשורת
  • אמצעי התקשורת בארץ ובעולם
  • מוסדות התקשורת בישראל
  • תקשורת בינלאומית
  • מפת התקשורת בארץ
  • תקשורת חזותית
  • עולם העיתונות הכתובה
  • וכמובן גם עולם האינטרנט.

כל אדם שרוצה לעסוק בתחום התקשורת חייב להבין בנושאים הללו, אך גם בתחומים נלווים לעולם התקשורת כגון פרסום ושיווק, יחסי ציבור ואפילו כלכלה ומשפט. לכן, לימודי תקשורת לתואר ראשון, בוודאי בעידן האינטרנט, הם מגוונים במיוחד וכמובן גם מעניינים מאוד. (להרחבה בנושא) בעשור האחרון הדגש עובר יותר ויותר לתחום האינטרנט, אך כמעט בכל מסלול בתחום התקשורת נלמדים גם אמצעי התקשורת המסורתיים כגון רדיו, טלוויזיה ועיתונות כתובה.

כמה זמן נמשכים הלימודים לקראת תואר ראשון בתקשורת?

לימודי תקשורת לתואר ראשון נמשכים (כמו רוב התארים) 3 שנים (6 סימסטרים), בעוד לימודי תואר שני נמשכים לרוב כשנתיים. באוניברסיטה הפתוחה ניתן כמובן ללמוד את התחום במשך זמן רב יותר בהתאם לזמן הפנוי וליכולת של הסטודנט. ברוב מוסדות הלימוד ניתן ללמוד תחום זה כתואר דו חוגי, יחד עם תחום נוסף כגון כלכלה, מדעי המדינה, משפטים, קולנוע ועוד. ניתן ללמוד תקשורת בישראל בלא מעט אוניברסיטאות וגם במכללות המובילות.

אפשרויות תעסוקה לאחר סיום התואר

לאחר סיום לימודי התואר, תוכלו לנסות ולהשתלב בשוק העבודה בתחום התקשורת ובעיקר באתרי אינטרנט (על אחת כמה וכמה אם בחרתם בהתמחות השמה דגש על תחום זה). עולם התקשורת הוא מגוון מאוד ויש בו אין ספור אפשרויות עבודה - בעיתונות הכתובה, בטלוויזיה, במשרדי פרסום ויחסי ציבור, אך העתיד (וגם ההווה) הוא כמובן באינטרנט. מכיוון שיש כיום אין ספור אתרי האינטרנט, רשתות חברתיות, בלוגים, חברות סטארט אפ העוסקות באפליקציות לאינטרנט ועוד, הביקוש לעובדים מוכשרים הוא תמידי, וככל שתהיו מקצועיים יותר, חרוצים יותר ומוכשרים יותר, כך תוכלו להתקדם במעלה סולם הדרגות בעולם תחרותי זה.

זכרו כי "השמים הם הגבול" בעולם התקשורת, אך לפני הכל יש ללמוד את התחום (רצוי תוך כדי רכישת תואר ראשון), ורק עם סיום הלימודים מתחיל ה"מסע" האמיתי - מציאת מקום עבודה המתאים לכם והתקדמות לתפקידים בכירים בעולם התקשורת.