הכשרת מנחים ומטפלים באמצעות בישול

  • מועד הפתיחה: ספטמבר 2024.
  • היקף השעות: 164-172 שעות פרונטליות (עיוני+מעשי)
  • ימי הלימוד ושעות: טיפול בבישול ימי ד’ 15:00-20:00
  • ימי הלימוד ושעות: הנחיה והדרכה בבישול ימי ו’ 09:00-14:00
  • מיקום: מכללת לינקס -נצרת

הכשרת מנחים ומטפלים באמצעות בישול

מנהל אקדמי:

מכון מגיד בשיתוף מכללת לינקס מקיימים לימודי
קורס "הנחיה והדרכה בבישול" וקורס "טיפול בבישול" תוך מתן דגש לתרבות ולחברה הערבית

מאז ומתמיד היה הבישול חלק חשוב ומהותי בהתפתחות החברתית, המשפחתית והאישית. המטבח משמש מקום מרכזי סביבו נרקמות מערכות יחסים, מתגבשת קרבה ונוצרת פתיחות. הבישול הוא תהליך יצירתי המהווה הזדמנות להבעה עצמית וחשיפה למגוון רחב של מחשבות ורגשות.

לפרטים והרשמה






HIDDENLLN







מטרת התוכנית

להכשיר מטפלים ומנחים לשילוב בישול בעבודתם במסגרת פרטנית או קבוצתית. במהלך הלימודים

נחשפים הסטודנטים לשיטות הטיפול וההנחייה בבישול הייחודיים כאמצעי תקשורתי יעיל באמצעותם ניתן לעבד מרכיבים קוגניטיביים, רגשיים ותקשורתיים כמו מיומנויות חבתיות, מסוגלות עצמית, הגדרת זהות ושיפור מערכות יחסים. התכנית כוללת למידה תיאורטית והתנסות חווייתית בבישול משותף.

תנאי קבלה

1. נוכחות והשתתפות פעילה (80% מינימום)
2. קריאת מאמרים מקצועיים.
3. פרקטיקום :
– כל זוג סטודנטים נדרש לארגן ולהעביר סדנה חיצונית אחת.
-נושא ומקום הסדנה יאושרו מראש ע"י המנהלת האקדמאית של הקורס.
– לאחר סיום הסדנה יש להעביר אישור בכתב מהאחראי במסגרת שבה
הועברה הסדנה.

4. הצגת דילמה מקצועית, שעלתה בסדנה החיצונית, לדיון בקבוצת הלימוד.
5. הנחיית סדנת עמיתים בזוגות.
6. הגשת עבודה אישית מסכמת (רפלקציה) על ההנחיה .

נושאים מרכזיים

  • מאפייני המשפחה הערבית בישראל ומרכזיות האוכל בחיי המשפחה במבט בין דורי.
  • תיאורית ההתקשרות
  • תיאוריות התפתחותיות
  • התפתחות סנסומוטורית
  • ויסות חושי

"בישול דרך החושים"

  • תקשורת יעילה ומקדמת תוך אישית ובין אישית.
    סדנת בישול "תקשורת דרך האוכל"
    מיומנויות בעבודה פרטנית וקבוצתית.
    סדנת בישול "לבשל לחוד וביחד"
  • מיומנויות בהנחית קבוצה והנחיה בקו
  • האוכל במטבח הערבי בהקשר בריאותי ותזונתי
  • תזונה בריאה
  • רגישויות לאוכל
  • בעיות אכילה

מוטוריקה עדינה וגסה
תחושה והיבט תחושתי בהתפתחות מוטורית.
צילום ובישול – כלים משולבים בהנחיה ואימון
להנציח את הרגע, העשייה והתוצר

קבלת החלטות
בישול ככלי לאבחון תהליכים ודפוסים קבלת החלטות בפרט ובקבוצה.
מושגים בתכנון, בניהול ובאימון צוותים מקצועיים והקשר לבישול.
עבודה עם נוער/נערות בסיכון ועם נוער/נערות מנהיגים/ות
עבודה עם הגיל השלישי בחברה הערבית: מאפיינים, צרכים ואתגרים.
פיתוח יצירתיות

כמהנדס אזרחי ומורשה נגישות מתו"ס חיפשתי קורס שיעביר לי את הכלים של נגישות השירות באופן הכי מקצועי וטוב שיש. כל הדרכים הובילו למכון מגיד, מכל מקום כולם סיפרו שזה המקום המקצועי ביותר
ד"ר אורנה ערן מנתבת את החומר בצורה מדהימה מעניינת ויעילה כך שהדברים גם יהיו רלוונטים למבחן וגם לפן המעשי בשטח שלאחר מכן. אדריכל אריאל גרשטיין מעביר את השיעורים המעשיים בצורה מעולה ודרכו אנו לומדים את כל התקנות
צוות הקורס עונה לכל הדרישות והשאלות במהלך הדרך בסבלנות ורצינות רבה
אני ממליץ בחום על קורס זה וכל מי שיקח בו חלק ירוויח ויהנה

ירון אלזם, 
מהנדס אזרחי רשום ומורשה נגישות מתו"ס

ד"ר אורנה ערן, מנהלת התוכנית האקדמית, הובילה את תהליך ההכשרה במקצועיות ללא רבב. לאורך המפגשים אספתי לארגז הכלים שלי מיומנויות ואסטרטגיות שיעזרו לי לצלוח את המבחן הממשלתי ובעיקר להתמודד עם תפקיד המורשה בחיים האמיתיים. לכל מי שמתעניין בלימודי מורשה נגישות ורוצה להיות בטוח שיקבל את כל התנאים כדי להצליח, אני ממליצה בחום- מכון מגיד!

מורן כפיר,
מומחית לחינוך מיוחד ומנחת קבוצות

למדתי במכון מגיד את קורס מורשה נגישות השירות. הקורס היה בנוי בצורה מאורגנת ומסודרת. החומר נלמד בצורה מקיפה ומעניינת, תוך קבלת תמיכה להבנה טובה של הנושאים הנלמדים.
סיימתי לימודים בהרגשה שנבנתה לי תשתית רחבה ומעמיקה של מידע שתורם רבות להבנת התפקיד ולביצועו.

דפנה ניימן,
אחות מוסמכת ומטפלת באמצעות סוסים