תוכנית מעלה - מסלול לתואר הראשון

תוכנית המיועדת לבני 35 ומעלה המעוניינים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בירושלים

פתיחת שנת הלימודים האקדמית

נובמבר 2024

תנאי קבלה

למסגרת הלימודים באוניברסיטה יתקבלו מועמדים מעל גיל 35 בעלי תעודת בגרות מלאה או שווה ערך [אין צורך בבחינה פסיכומטרית]

מידע כללי

תלמיד מעלה יוכל ללמוד בקורסים משנים א':

בחוגים של הפקולטה למדעי הרוח ושל ביה"ס לחינוך, למעט תוכניות מצטיינים;

בפקולטה למדעי החברה בחוגים: כלכלה, גיאוגרפיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מדע המדינה, תקשורת ועיתונאות, פסיכולוגיה;

בחוגים של הפקולטה למדעי הטבע, למעט תכניות מצטיינים;

בבית הספר לעבודה סוציאלית;

בבית הספר למנהל עסקים;

בחוג לקרימינולוגיה

*שימו לב - בחלק מהחוג ישנן דרישות נוספות למתקבלים

יעוץ והרשמה לתוכנית מעלה

מכון מגיד מציע לתלמידים שירותי יעוץ, הכוונה  והדרכה בבחירת תוכנית לימודים מתאימה וסיוע בטיפול בבעיות המתעוררות תוך כדי הלימודים.
לקביעת פגישת יעוץ ולהרשמה לתוכנית יש לפנות למכון מגיד בטלפון 3070* 02-5422000, או ישירות ליועצת התוכנית ריטה וידרי 02-5422029 איימיל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

מכינה 35+

מכינה 35+ הינה תכנית מיוחדת המיועדת למועמדים מעל גיל 35, ללא תעודת בגרות ומעוניינים בלימודים לקראת תואר ראשון.

המכינה פותחת בפני מועמדים, בעלי נכונות ללמוד במסגרת אקדמית מאתגרת, את האפשרות לממש את הפוטנציאל שלהם שלא יצא אל הפועל עד כה.

פתיחת שנת הלימודים האקדמית

נובמבר 2024

תנאי קבלה

מועמדים מעל גיל 35, בעלי 12 שנות לימוד ללא תעודת בגרות מלאה.

מידע כללי

הלימודים במכינה זו כוללים: אנגלית, מיומנויות קריאה וכתיבה ושלשה קורסים אקדמיים מתכנית לימודים אוניברסיטאית..

הקורסים ייבחרו מתוך ארבע תחומים שלהלן. לא ניתן ללמוד יותר מקורס אחד לתחום:

• מתמטיקה/סטטיסטיקה
  • משטר מדינת ישראל
  • מחשבת ישראל
  • מדע וטכנולוגיה

לאחר עמידה בהצלחה בכלל המקצועות, יוכלו התלמידים להתקבל לתכנית מעל"ה ולהתחיל את לימודי שנה א בחוגים הרלוונטים במעמד של תלמיד שלא מן המניין,

בהתאם לכללים הנהוגים בתכנית מעל"ה.

יעוץ והרשמה למכינה 35+

לקביעת פגישת יעוץ ולהרשמה לתוכנית יש לפנות למכון מגיד בטלפון 3070* 02-5422000, או ישירות ליועצת התוכנית ריטה וידרי 02-5422029 איימיל  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.