תוכנית מעלה - מסלול לתואר הראשון

תוכנית המיועדת לבני 35 ומעלה המעוניינים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בירושלים

הפתיחה

אוקטובר 2022

תנאי קבלה

למסגרת הלימודים באוניברסיטה יתקבלו מועמדים מעל גיל 35 ללא צורך בתעודת בגרות ובחינה פסיכומטרית.

מידע כללי

תלמיד מעלה יוכל ללמוד בקורסים משנים א' ו- ב' בחוגים של הפקולטה למדעי הרוח ושל ביה"ס לחינוך,

בפקולטה למדעי החברה בחוגים: כלכלה, גיאוגרפיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מדע המדינה, תקשורת ועיתונאות, פסיכולוגיה,

בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה

בבית הספר לעבודה סוציאלית

בבית הספר למנהל עסקים

בחוג לקרימינולוגיה

תלמיד מעלה הינו במעמד של תלמיד מיוחד, דבר המאפשר לו לפרוס את תקופת הלימודים בצורה גמישה.

תלמיד מעלה העומד בדרישות הקורס (נוכחות, הגשת עבודות, תרגילים ומבחנים) ומסיים בציון עובר יזכה בנקודות זכות אקדמיות.

תנאי מעבר ממעמד של תלמיד מיוחד למעמד של תלמיד מן המניין:

סיים חובות שנה א' אקדמית בחוגים שבהם מבקש לסיים את התואר.

צבר 20  שעות לימוד שנתיות  ו- 40 נקודות זכות, לא כולל לימודי אנגלית כשפה זרה, שפות זרות ולימודי עזר.

השיג ציונים של 85 - 75 לפחות בכל אחד מהקורסים ובהתאם לדרישות החוגים הנלמדים.

עבר בחינת פטור מעברית/אנגלית.

על פי הנחיות האוניברסיטה, לימודי שפות יתאפשרו לתלמידים מן המניין בלבד.

יעוץ והרשמה לתוכנית מעלה

מכון מגיד מציע לתלמידים שירותי יעוץ והדרכה בבחירת תוכנית לימודים מתאימה וסיוע בטיפול בבעיות המתעוררות תוך כדי הלימודים.
לקביעת פגישת יעוץ ולהירשם לתוכנית יש לפנות למכון מגיד בטלפון 3070* 02-5422000, או ישירות ליועצת התוכנית חגית נסים במייל  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.