תכנית מעלה - מסלול לתואר הראשון

תכנית המיועדת לבני 35 ומעלה המעוניינים ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטה העברית בירושלים,  להרחיב את ההשכלה וללמוד בהנאה.

הפתיחה

אוקטובר 2019

תנאי קבלה

למסגרת הלימודים באוניברסיטה יתקבלו מועמדים מעל גיל 35 ללא צורך בתעודת בגרות ובבחינה פסיכומטרית.

מידע כללי

• תלמיד מעלה יוכל ללמוד בקורסים משנים א' ו- ב' בחוגים של הפקולטה למדעי הרוח ושל ביה"ס לחינוך.
  •  כמו- כן יוכלו התלמידים ללמוד בפקולטה למדעי החברה בחוגים:גיאוגרפיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, מדע המדינה, תקשורת ועיתונאות, פסיכולוגיה,
  • ובפקולטה למשפטים בחוג לקרימינולוגיה.
  •
  • תלמיד מעלה הינו במעמד של תלמיד מיוחד, דבר המאפשר לו לפרוס את תקופת הלימודים בצורה גמישה.
  • תלמיד מעלה העומד בדרישות הקורס (נוכחות, הגשת עבודות, תרגילים ומבחנים) ומסיים בציון עובר יזכה בנקודות זכות אקדמיות.

תנאי מעבר ממעמד מיוחד למעמד של תלמיד מהמניין:

• סיים חובות שנה א' אקדמית בחוגים שבהם מבקש לסיים את התואר.
  • צבר 24  שעות לימוד שנתיות  ו- 48 נקודות זכות, לא כולל לימודי אנגלית כשפה זרה, שפות זרות ולימודי עזר.
  • השיג ציונים של 85 - 75 לפחות בכל אחד מהקורסים ובהתאם לדרישות החוגים הנלמדים.
  • עבר בחינת פטור מעברית/אנגלית.

יעוץ והרשמה לתכנית מעלה

מכון מגיד מציע לתלמידים שירותי יעוץ והדרכה בבחירת תכנית לימודים מתאימה וסיוע בטיפול בבעיות המתעוררות תוך כדי הלימודים.
על מנת לקבוע פגישת יעוץ ולהירשם לתכנית יש לפנות למכון מגיד בטלפון 3070*, או ישירות ליועצת התכנית בטלפון 02-5422016