הכשרת מורשי נגישות השירות

  • מועד הפתיחה: נובמבר 2024 .
  • היקף השעות: 240 שעות אקדמיות
  • ימי הלימוד ושעות: יום חמישי, 09:30 – 16:30
  • מיקום: שוהם/מקוון

קורס מורשה נגישות השירות

מנהלת אקדמית: ד"ר אורנה ערן

רכזת התוכנית: הגב' רונית מוכתריאן

התוכנית המקצועית שבנינו להכשרה של מורשים לנגישות השירות היא מקיפה ומרתקת. המרצים שלנו הם מן המובילים בתחום ותוכנית הלימודים משלבת לימודים עיוניים, התנסויות חווייתיות, מפגש בלתי אמצעי עם אנשים עם מוגבלות, סיורים לימודיים, ותרגילים מעשיים במרחב הציבורי.
המטרה שהצבנו לעצמנו היא להכשיר את אנשי המקצוע הטובים בתחום, כסוכני שינוי לחברה מכילה ושוויונית וכמורשי נגישות שירות שימשיכו להוביל את מהפכת הנגישות בארץ.

אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו ולהירשם לתוכנית הלימודים.

תוכנית הלימודים קיבלה את אישור האגף להכשרה מקצועית ופיתוח כוח אדם במשרד העבודה ומפוקחת על – ידו.

קורס נגישות רקע

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות התשנ"ח – 1998 קובע כעיקרון יסוד שזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות מושתתות על ההכרה בעיקרון השוויון, על ההכרה בערך האדם שנברא בצלם ועל עיקרון כבוד הבריות.
מטרת החוק היא להגן על כבודו וחירותו של אדם עם מוגבלות, ולעגן את זכותו להשתתפות שוויונית ופעילה בחברה בכל תחומי החיים, וכן לתת מענה הולם לצרכיו המיוחדים באופן שיאפשר לו לחיות את חייו בעצמאות מרבית, בפרטיות ובכבוד, תוך מיצוי מלוא יכולתו.
מורשה נגישות השירות הינו איש מקצוע המוסמך מתוקף החוק לתכנן, לייעץ, לאשר ולפקח על ההתאמות הנדרשות להנגשת השירות הציבורי לאנשים עם מוגבלות, על מנת לאפשר להם השתתפות שוויונית בטוחה ומכבדת בכל תחומי החיים.

חובות התוכנית והתנאים לקבלת התעודה

  • נוכחות מלאה והשתתפות פעילה בשיעורים ובסיורים.
  • עמידה בבחינות מעשיות ותרגילים (ציון עובר 70).
  • עמידה בבחינת גמר חיצונית מטעם משרד העבודה (הציון העובר 70).
  • הגשת פרויקט גמר והגנה עליו בפני בוחן חיצוני מטעם משרד העבודה (ציון עובר 70).
  • תשלום של אגרות בחינה עיונית ומעשית, ותשלום בעבור רישום בפנקס מורשים – יתבצע בנפרד מול משרד העבודה.

לפרטים והרשמה






HIDDENLLN







אודות התוכנית

תוכנית הקורס כוללת לימודים עיוניים ומעשיים עדכניים המועברים בידי מרצים מן המובילים בתחום. היא כוללת סיורים לימודיים ייחודיים כדוגמת הסיור במודל עיר נגישה בשוהם. שם ניתן לבחון הלכה למעשה את יישום ההתאמות הנדרשות על פי חוק במרחב עירוני הכולל מבני ציבור ושטחי חוץ, ולהכיר ולהתנסות מקרוב באמצעים טכנולוגיים מתקדמים של החברות המובילות בתחום.

התוכנית משלבת התנסויות חוויתיות במוגבלויות שונות ומפגש בלתי אמצעי עם אנשים עם מוגבלות שמשתפים בפתיחות רבה את הסטודנטים בחוויות האישיות שלהם בחסמים ובצרכים שלהם לקבלת שירות שיוויוני ומכבד.

נוסף על כך, התוכנית כוללת יום לימודים מרוכז ב'נציבות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות' ומאפשרת היכרות עם בעלי התפקידים השונים והבנת הממשק בין המורשים לנציבות.

שכר לימוד
12,700 ₪

דמי רישום
400 ₪. תשלום דמי הרישום הוא תנאי לזימון לוועדת קבלה .הם יוחזרו רק במקרה של ביטול התוכנית.

תנאי קבלה

התנאים נקבעו מכוח החוק במשרד העבודה:

  • בעל מקצוע אקדמי או טכנולוגי כמפורט: אדריכל או מהנדס מבנים, תשתיות וסביבה, הנדסאי בניין או אדריכלות, קלינאי תקשורת, מרפא בעיסוק, פיזיותרפיסט, פסיכולוג, עובד סוציאלי, רופא, אח, סוציולוג, מהנדס תעשיה וניהול, מעצב פנים, עוסק בחינוך או חינוך מיוחד, עוסק במדעי ההתנהגות.
  • כל בעל מקצוע אקדמי אחר שיש לו תעודת מוסמך כתנאי סף.
  • ניסיון מעשי של שלוש שנים לפחות במקצוע אקדמי או טכנולוגי כמפורט לעיל, וכן ניסיון מעשי של שנה לפחות בתחום הנגישות לאנשים עם מוגבלות.
  • ראיון במסגרת ועדת קבלה.

המסיימים בהצלחה יהיו זכאים לקבל תעודת מקצוע ותעודת גמר "מורשה נגישות השירות" ולהירשם בפנקס המורשים לנגישות השירות במשרד העבודה.

נושאים מרכזיים

  • מאפייני המוגבלויות, צורכי האדם עם מוגבלות, חסמים במרחב ובשירות הציבורי ועקרונות בהנגשה ודרכי יישומם הלכה למעשה;
  • היכרות נרחבת עם חקיקה, תקנות ותקנים רלוונטים לעבודה של מורשה נגישות שירות;
  • טכנולוגיות עזר ואמצעי עזר;
  • עקרונות של עבודת מורשה שירות, סמכויות ותחומי אחריות, חובת היוועצות, עריכת חוות דעת, מתן המלצות, טופסי בדיקה ייעודיים, הכנת סקרים ואישור תוכניות, הליכי הטמעה והכשרה, הדרכת עובדים וכתיבת נהלים;
  •  פרקטיקום נגישות, סיורים, והנחיית פרויקט גמר.

כמהנדס אזרחי ומורשה נגישות מתו"ס חיפשתי קורס שיעביר לי את הכלים של נגישות השירות באופן הכי מקצועי וטוב שיש. כל הדרכים הובילו למכון מגיד, מכל מקום כולם סיפרו שזה המקום המקצועי ביותר
ד"ר אורנה ערן מנתבת את החומר בצורה מדהימה מעניינת ויעילה כך שהדברים גם יהיו רלוונטים למבחן וגם לפן המעשי בשטח שלאחר מכן. אדריכל אריאל גרשטיין מעביר את השיעורים המעשיים בצורה מעולה ודרכו אנו לומדים את כל התקנות
צוות הקורס עונה לכל הדרישות והשאלות במהלך הדרך בסבלנות ורצינות רבה
אני ממליץ בחום על קורס זה וכל מי שיקח בו חלק ירוויח ויהנה

ירון אלזם, 
מהנדס אזרחי רשום ומורשה נגישות מתו"ס

ד"ר אורנה ערן, מנהלת התוכנית האקדמית, הובילה את תהליך ההכשרה במקצועיות ללא רבב. לאורך המפגשים אספתי לארגז הכלים שלי מיומנויות ואסטרטגיות שיעזרו לי לצלוח את המבחן הממשלתי ובעיקר להתמודד עם תפקיד המורשה בחיים האמיתיים. לכל מי שמתעניין בלימודי מורשה נגישות ורוצה להיות בטוח שיקבל את כל התנאים כדי להצליח, אני ממליצה בחום- מכון מגיד!

מורן כפיר,
מומחית לחינוך מיוחד ומנחת קבוצות

למדתי במכון מגיד את קורס מורשה נגישות השירות. הקורס היה בנוי בצורה מאורגנת ומסודרת. החומר נלמד בצורה מקיפה ומעניינת, תוך קבלת תמיכה להבנה טובה של הנושאים הנלמדים.
סיימתי לימודים בהרגשה שנבנתה לי תשתית רחבה ומעמיקה של מידע שתורם רבות להבנת התפקיד ולביצועו.

דפנה ניימן,
אחות מוסמכת ומטפלת באמצעות סוסים

למרות שהגענו ממקום רחוק יחסית משוהם… היה לי הכבוד ללמוד במכון מגיד לכמה סיבות:

  • יחס האישי שקיבלנו מרונית ומורן, זמינות , עקביות, אדיבות ומקצועיות ומה לא!
  •  בחירת מרצים שהעבירו לנו חומר בשיטה מאוד נוחה ומושכת
  •  עמידה בלוח הזמנים שנקבעו בסילבוס לפני תחילת הקורס.

והכי חשוב, ד"ר אורנה ערן. המיוחדת , אישה עם הרבה יכולות, מקצועית ברמות, מסודרת גם באופן העברת החומר ובכלל האמינה ביכולות שלי וזה מה שחזק אותי ומשך אותי עוד ועוד למקצוע
ת ב ו ר כ ו

אומימה אבו זלף, 
הנדסאית בניין ומורשת נגישות מתו"ס

השנה סיימתי את קורס מורשי הנגישות במכון מגיד שבירושלים.

הקורס נבנה בצורה מאוד מעניינת, מהבסיס ועד לפרטים הקטנים. במהלך הקורס, דרך ההרצאות שהעבירו מיטב המומחים, התחילה בי ההבנה מהו תחום נגישות השירות. למדתי חקיקה מהי ואיך קוראים ומבינים לשון משפטית. דרך התרגילים השונים והמבחנים לאורך השנה, למדתי לבצע סקר נגישות, לבדוק את התחום של נגישות השירות במקום ציבוריועד כמה הוא עומד בחקיקה, להכין תוכנית פעולה לאתר ועוד.

השנה, בשל תקופת הקורונה, הועברו מרבית הקורסים דרך תוכנת זום. למרות החששות שלי מאופן העברה לימוד זה, הופתעתי לגלות כי עדיין מצליחים להירקם קשרים עם יתר הסטודנטים ותוכן ההרצאות מועבר באופן ברור ונגיש. חשוב לציין כי בכל אחד מן השיעורים נכח כל צוות הקורס- רונית, טינה וד"ר אורנה ערן, עובדה שעזרה מאוד לרצף הלימוד, ההבנה ומהלך השיעור.
בתחומי אני מרפאה בעיסוק, ורציתי לראות איך אפשר להרחיב את ידיעותיי סביב עזרה לאנשים עם מוגבלות, בתחום המשיק לריפוי בעיסוק. ולימודים אלו ענו על כך באופן מלא.

לכן אני ממליצה מאוד על לימודים במכון מגיד. צוות הקורס מסור מאוד וזמין תמיד לכל שאלה, בקשה, בסבלנות ובאוזן קשבת.

תמר מנדלר מזרחי,
מרפאה בעיסוק ומורשת נגישות השירות – מחזור שישי.