טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להפרעות אכילה – CBT

  • מועד הפתיחה: דצמבר 2024
  • היקף השעות: 45 שעות אקדמיות , 15 מפגשים
  • ימי הלימוד ושעות: ימי ג’ בין השעות 17:00-19:30
  • מיקום: מקוון

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להפרעות אכילה – CBT

מנהלת אקדמית: ד"ר רינת גרונדמן שם טוב

קורס טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להפרעות אכילה – CBT

טיפול מסוג CBT נחשב כיום לטיפול המוביל והמבוסס ביותר מחקרית לטיפול בהפרעות אכילה התקפיות (ובהן Bulimia nervosa ו- Binge Eating Disorder) וישנן עדויות מבוססות ליעילותו גם עבור סוגי הפרעות אכילה נוספים.

היקף הקורס: 45 שעות אקדמיות , 15 מפגשים
מועד פתיחה: דצמבר 2024
אחת לשבוע, ימי ג' בין השעות 17:00-19:30

הקורס יועבר באופן מקוון

תעודת סיום מטעם מכון מגיד מבית האוניברסיטה העברית תינתן לזכאים בסיום הקורס.

מנהלת אקדמית ומנחה: ד"ר רינת גרונדמן שם טוב (PhD), דיאטנית קלינית מזה 19 שנים במרכז לטיפול בהפרעות אכילה "הדרים" שלוותה. מטפלת באופן פרטני וקבוצתי בגישת CBT להפרעות אכילה ומיינדפולנס. חוקרת ובעלת דוקטורט העוסק בשילוב מיומנויות מיינדפולנס במסגרת טיפול CBT להפרעות אכילה התקפיות. מרצה ומדריכה בתחום הטיפול בהפרעות אכילה ובנושא CBTלהפרעות אכילה בפרט.

לפרטים והרשמה






HIDDENLLN







מטרות קורס

הכרות עם גישת CBT להפרעות אכילה- עקרונות, כלים והתערבויות טיפוליות. דגש מרכזי מושם בקורס זה על הפרעות אכילה התקפיות ועל הגרסה הממוקדת של פרוטוקול הטיפול הטרנס-דיאגנוסטי ((CBT-E, המתמקדת במנגנונים המשמרים הפרעות אלו ומתאימה לשימוש גם במקרים תת-קליניים המערבים קשיים בוויסות אכילה ובדימוי גוף. בנוסף, ידונו השקות ושילובים בין פרוטוקול CBT-E לבין גישות נפוצות אחרות לטיפול בהפרעות אכילה ובהן FBT (Family-Based
Treatment) לטיפול באנורקסיה בקרב מתבגרים, מיינדפולנס ו- DBT.

קהל יעד

הקורס מיועד לאנשי מקצוע מתחום הטיפול הפוגשים במסגרת עשייתם הקלינית מקרים של הפרעות אכילה, משקל ודימוי גוף. מומלץ כקורס המשך לבוגרי קורס "הפרעות אכילה – תאוריה, אבחון וטיפול" בראשות ד"ר עינת צוברי, מטעם מכון מגיד.

מתכונת הקורס

היקף הקורס: 45 שעות אקדמיות , 15 מפגשים
מועד פתיחה: דצמבר 2024
אחת לשבוע, ימי ג' בין השעות 17:00-19:30
עלות הקורס: 3,250 ₪
הקורס יועבר באופן מקוון

תעודת סיום מטעם מכון מגיד מבית האוניברסיטה העברית תינתן לזכאים בסיום הקורס.

במשך שנים רבות נמנעתי מלגעת בהפרעות אכילה. לכן, כשנרשמתי לקורס חששתי שחוסר הנסיון שלי יפריע לי להשתלב. לשמחתי, מצאתי שהקורס בנוי מהיסוד ואין צורך ברקע בה"א. לומדים הכל מהתחלה.
דר עינת צוברה עם ידע ונסיון ללא גבולות מצליחה, בדרכה המיוחדת, לשלב בין לימוד החומר העיוני עם שימת דגש על עמידה החלטית מול מטופלים מורכבים ובו זמנית החדרת האמפטיה והחמלה כלפי אותם מטופלים.

היום, בעזרת דר צוברי, אני עובדת ומטפלת בה"א ויודעת שהיא תמיד תהיה שם בשבילי.

ממליצה בחום!

דנה חוף
דיאטנית קלינית

התוכנית הציעה מגוון רחב של מידע והעשרה בתחום הפרעות האכילה, הייתה חשיפה לרוב המרכזים המוכרים והמשמעותיים בתחום וכן לאנשי מקצוע משמעותיים וגישות טיפוליות שונות. על אף תחושת הטעימה מכל נושא ניתן הרבה חומר תיאורטי שאפשר את הרחבת היריעה. ההתנסות המעשית השלימה את התוכנית העיונית. מעבר לאפשרות לטפל ולהתנסות, הייתה אפשרות לעבודה צוותית בצוות רב מערכתי דבר משמעותי וחשוב לטיפול בהפרעות אכילה. ההחזקה בפרקטיקום הייתה טוטאלית, בישיבות הצוות, במפגשי הפרקטיקום האינטימיים והצגות המקרה וכן גם בהיכרות מעמיקה יותר עם הדיסציפלינות השונות, דיאטניות, אחיות וכדומה. אני התחלתי את הקורס מתוך שאיפה להקיף את עצמי בידע, אנשי מקצוע, שיטות טיפול וקשרים טיפוליים להמשך דרכי ובהחלט הגשמתי זאת ואף יותר.

לירון ליטמנוביץ כהן
עובדת סוציאלית M.S.W מערך הפסיכיאטרי – טיפול יום המרכז הרפואי "הלל יפה"

שמי יעל ואני דיאטנית קלינית. החלטתי לבחור כיוון מומחיות שנראה לי כי נכון עבורי ובחרתי בקורס של עינת. לימודי הקורס בהפרעות אכילה היה אחד הדברים הטובים והמועילים שעשיתי בחיי המקצועיים עד כה. מעבר לזה שלמדתי המון כל כך נהנתי מהמרצים מהאוירה מההתנסות בפרקטיקום. מאז אני לא מפסיקה לעוף ולהתקדם אני עובדת במחלקה ייחודית וחדשה לנשים עם הפרעות אכילה וטראומה, הייתי שותפה להקמה של יחידה חדשה לטיפול בהפרעות אכילה בכללית ולא הייתי עושה את זה בלי הבטחון שקיבלתי בקורס והעזרה והדחיפה של עינת.

יעל
דיאטנית קלינית

תחילה גילוי נאות. מזה כ-7 אני נמנית על צוות ההוראה בתוכנית ההכשרה, זכות גדולה עבורי. זכות גדולה עוד יותר הייתה עבורי ההזדמנות שניתנה לי בשנת 2003 לקחת בה חלק כתלמידה, עת חיפשתי להעמיק את הבנתי והכשרתי בתחום. כיום ובדיעבד, אני מבינה שבשלב בו החלטתי על מהלך זה טרם הבנתי עד כמה גדולה תהיה תרומתו להתפתחותי המקצועית. כיום, מזה כ-15 שנים אני עובדת כדיאטנית וחוקרת ביחידה לטיפול ומחקר בהפרעות אכילה "הנוטרים", שלוותה. בנוסף, במשך קרוב לעשור, מיד עם סיום התוכנית הייתי שותפה להקמת היחידה להפרעות אכילה של מרפאת מבוגרים נתניה השייכת למרכז לבריאות הנפש לב השרון פרדסייה.

מניסיוני ולתחושתי, לא פעם, גם במרפאות כלליות, אנו עשויות לפגוש במקרים תת קליניים, כאלו שאינם הפרעת אכילה "נקייה" אך מאופיינים בתמונה קלינית של אכילה רגשית או קשיי ויסות המתבטאים גם באכילה. צמאות לעוד כלים ולהבנה מעמיקה יותר שבבסיס תופעות אלו. בנוסף, אנו במסגרת לימודינו אנו מחונכות לחשיבותה של עבודת צוות רב מקצועית, אך בפועל לעתים קרובות מוצאות עצמינו ביום יום השוטף עובדות כמעט לבד וללא הדרכה מספקת, בין אם במסגרת ציבורית או פרטית. לא פעם אנו מוצאות עצמינו "נאבקות" עם מקרי אכילה פתולוגית שחלקם גם מורכבים סימפטומטית או אישיותית, אז בולט עוד יותר חסרונה של עבודת צוות רב מקצועי והדרכה המאפשרים חשיבה רחבה והכוונה.

באופן אישי אני ממליצה על תוכנית ההכשרה במתכונתה המלאה, זו המשלבת למידה תאורטית לצד התנסות מעשית בשטח המאפשרת חוויית למידה עוצמתית ומרתקת, הטמעה מעמיקה יותר והזדמנות ליישום.

אסכם ואומר שעבורי התוכנית הוותה שער למסע של התפתחות ולמידה משמעותית, שעודנה נמשכת ועל כך אני מודה מעומק לבי וממליצה בחום!

ממליצה בחום!

רינת גרונדמן שם-טוב,
דיאטנית קלינית