הכשרת אחים ואחיות וטרינרים

מנהל התוכנית: ד"ר ערן סיטון

רכזת: תמרה זויגין

התוכנית מוכרת למימוש פקדון אישי לחיילים משוחררים של משרד הבטחון

מקצוע אח אחות וטרינרי שייך לתחום הרפואה הוטרינרית ומתמקד בטיפול רפואי בבעלי חיים ובניהול המרפאה הוטרינרית.
האח והאחות הוטרינרים לוקחים חלק פעיל בטיפול הרפואי ומסייעים, בין היתר, באבחון ובטיפול במחלות ובפציעות בעלי חיים: ניטור, אשפוז, מתן תרופות, עזרה בכירורגיה, הרדמה ועוד.

בין נושאי הלימוד

• עקרונות הכימיה והביוכימיה
  • ביולוגיה של בעלי חיים
  • אנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה כללית
  • בקטריולוגיה, וירולוגיה, הלמינטולוגיה, אנטמולוגיה, פרמקולוגיה
  • פתולוגיה קלינית
  • ממשק וגזעי כלבים

מטרת התוכנית

להקנות ידע תיאורטי ומעשי באמצעות הרצאות פרונטליות, תרגילי מעבדה ועבודה מעשית. נוסף על כך, מקנה התוכנית כלים פרקטיים בתחום הרפואה הוטרינרית על ידי לימוד הבסיס המדעי והטרמינולוגי, כמו גם המיומנויות הדרושות לצורך טיפול בבעלי חיים ובכל נגזרותיו. הלימודים בתוכנית מעשירים ומאתגרים ומציעים מסלול מקצועי שיש בו שליחות אנושית של נתינה, השפעה, יכולת להתפתח, לנהל ולהמשיך ללמוד. מלבד הכשרתם כאנשי טיפול וטרינרי רוכשים בוגרי התוכנית גם יכולות ניהול של מרפאה וטרינרית.

מקום הלימודים

הלימודים יתקיימו בבית החולים הוטרינרי האוניברסיטאי בבית דגן, ליד ראשון לציון, וכן בפקולטה לחקלאות ברחובות. כמו כן ייתכנו סיורים חיצוניים.

לפרטים והרשמה

HIDDENLLN

סגל המרצים

סגל המרצים בתוכנית נמנה עם מיטב המומחים והבכירים בתחום הרפואה הווטרינרית בישראל

המרצים רופאים וטרינריים ב"ביה"ח הווטרינרי", במרפאות פרטיות

ומרצים בביה"ס לווטרינריה של האוניברסיטה העברית בירושלים.

תנאי קבלה ושכר לימוד

קהל היעד – מיועד לאוהבי בעלי חיים המעוניינים לשלב את אהבתם לבעלי חיים בקריירה ולעסוק בתחום כמקצוע .

– השכלה של 12 שנות לימוד לפחות
– תעודת בגרות מלאה המוכרת על ידי משרד החינוך
– ידע בשפה האנגלית
– ידע בשימושי מחשב
– ריאיון אישי

מועמדים שחסרה להם תעודת בגרות או שלא השלימו 12 שנות לימוד יכולים להגיש בקשה להתקבל לוועדת חריגים

שכר הלימוד הינו  19,190 ₪ לתוכנית המלאה

(לא כולל דמי רישום של 350 ₪. סכום זה משולם בנפרד משכר הלימוד ובאופן בלתי תלוי בו ואינו מוחזר גם במקרה של אי קבלה)

התוכנית מוכרת למימוש פקדון אישי לחיילים משוחררים של משרד הבטחון

יש לפנות למוקד שירות ומכירה, המחאות לפקודת מכון מגיד ללימוד חוץ

אופן התשלום

• ניתן לשלם באמצעות המחאות או בהוראת קבע, בתשלום אחד או בתשלומים כנהוג במכון.
  • המחאות יש לרשום לפקודת 'מכון מגיד ללימודי המשך'.
  • לא יתקבל תשלום במזומן.
  • שכר לימוד יוסדר בעת הרישום ויהיה תנאי לתחילת הלימודים.

שכר הלימוד אינו כולל תשלומים נוספים במקרים של אישורים חריגים למשל:

* אם סטודנט נכשל בקורס, חזרה על אותו קורס תהיה כרוכה בתשלום נוסף.

* ייתכן שינוי ממחזור למחזור בשכר הלימוד. [עלות התשלומים לקורסים חוזרים תיקבע לפי הדרישה וכמות הקורסים הנדרשים]

שכר הלימוד ודמי ההרשמה יוחזרו במלואם רק במקרה של ביטול תוכנית הלימודים, מכל סיבה שהיא, ביוזמת מכון מגיד ללימודי חוץ, מיסודה של האוניברסיטה העברית בירושלים בע"מ.

התוכנית מזכה ב – 18 נ"ז למעוניינים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה.

מבנה הלימודים

ימי לימוד – 3 ימי לימוד בשבוע, בימים א'-ג', בין השעות – 16:00-8:00

לימודים פרונטליים ולימודים מקוונים/היברידיים. (הבחינות יערכו גם בימי רביעי)
סה"כ שעות אקדמיות עיוניות – 630
סה"כ שעות עבודה מעשיות (סטאז') – 384 שעות אקדמיות
סה"כ שעות אקדמיות בתוכנית – 1014
הלימודים מתקיימים לאורך שלושה סמסטרים:
בסמסטר א' ובסמסטר ב' (סמסטרים עיוניים) –יתקיימו לימודים תיאורטיים בשילוב לימודים מעשיים.
בסמסטר ג' (סטאז')– תתקיים הכשרה מעשית וישולבו לימודים תיאורטיים.

תעודת סיום: למסיימים שיעמדו בהצלחה בכל דרישות התוכנית תינתן תעודת גמר מקצועית בלימודי אח רפואי וטרינרי או אחות רפואית וטרינרית מטעם מכון מגיד ללימודי חוץ ובית הספר לרפואה וטרינרית של האוניברסיטה העברית בירושלים

הגעתי לתוכנית הלימודים אח\ות וטרינריים של מגיד הגעתי לאחר מספר שנים של עבודה כאסיסטנטית במרפאה וטרינרית. הרגשתי כי זוהי הדרך שלי ורציתי להעמיק את הידע ולקבל הכשרה בתחום הטכנאות הוטרינרית. בתור חיפאית, הלימודים הצריכו ממני נסיעות ארוכות מדי יום אך התמורה הייתה שווה את המאמץ. תוכנית הלימודים המגוונת, המרצים המעולים והידע המקצועי שרכשתי אפשרו לי להפוך את העבודה ״הזמנית״ למקצוע של ממש. אני ממליצה גם למי שאינו מגיע מתחום הוטרינריה ואין לו ניסיון, אך יודע כי הוא מעוניין לבחור במקצוע שיגרום לו לקום מדי בוקר עם חיוך, ולחזור מדי ערב מסופק הביתה, להגיע ללמוד בבית החולים הוטרינרי את המקצוע הנפלא: אחים ואחיות וטרינריים ולעשות שינוי בעולם הרפואה הוטרינרית.

שיר כהן
בוגרת תוכנית הלימודים אח\ות וטרינריים

לאורך המפגשים אספתי לארגז הכלים שלי מיומנויות ואסטרטגיות שיעזרו לי  בחיים האמיתיים

מורן כפיר
מומחית לחינוך מיוחד ומנחת קבוצות

ממליצה בחום על לימודי אחות וטרינרית מטעם מכון מגיד בבי"ח. החומר הלימודי מעשיר ומלמד, המרצים והמרצות מדהימים!

שלי בן דוד:
אחות וטרינרית

הגעתי ללימודי אחיות / אחים וטרינרים במכון מגיד אחרי מספר שנים של עבודה במרפאה וטרינרית.
הרגשתי שחסר לי ידע תיאורטי ורציתי להעמיק, להבין יותר ולקבל התנסות מעשית רחבה ומגוונת יותר מזו שהתאפשרה לי במרפאה.
הלימודים במכון מגיד הם ברמה גבוהה מאוד. בתחילה לא הייתי מודעת לרמת ההשקעה שתידרש ממני, כי הלימודים אינטנסיביים ותובעניים. עם הזמן הבנתי שההקפדה וחוסר "עיגול הפינות" מכוונים להביא את הסטודנטים לרמת הבנה ותפקוד גבוהים. הקורסים מעניינים ומגוונים, והמרצים רובם וטרינרים. אוהבי בעלי חיים שרוצים ללמוד ו"להגדיל ראש", יפיקו הרבה מהלימודים.

דנה בן מנחם,
בוגרת מחזור תש"פ

האהבה העצומה לבעלי חיים היא הסיבה העיקרית שלמדתי בתוכנית אח\ות וטרינריים, גם העניין ברפואה והרצון לעזור לבעלי חיים בכל דרך שהיא,עזרו לקבלת ההחלטה. הלימודים היו מעשירים מאוד ונתנו כלים שימושיים המקנים לי יתרון בעבודה, והסביבה הלימודית בבית החולים הייתה מאוד מהנה.

בר שמש
בוגרת התוכנית