טיפול בעזרת בעלי חיים -אודות התכנית

טיפול בעזרת בעלי חיים

טיפול בעזרת בעלי חיים הוא טיפול הוליסטי הרואה את בעלי החיים כמאפשרים ומחוללים שינוי בבני אדם. בתהליך הטיפולי עם בעלי החיים, המטופל הופך ל"מטפל" ומתוך כך עובר שינוי.

מטרת התכנית

הקניית ידע תאורטי וכלים מעשיים, המאפשרים הבנה ויישום של תהליכים טיפוליים בקרב אוכלוסיות שונות עם צרכים ופתולוגיות שונות, במטרה לשפר את תפקודו הפיזי, נפשי, רגשי, קוגניטיבי וחברתי של המטופל. התוכנית נותנת רקע והבנה לגבי כל קבוצות הגיל- ילדים, מתבגרים, מבוגרים וזקנים.

יתרונות התכנית:

• בתכנית נלמד מודל ייחודי שפיתח ד"ר יוני יהודה מומחה בתחום הטיפול בעזרת בעלי חיים ומחלוצי התחום בארץ ובעולם. מודל - משולשים הטיפוליים, תהליכים פסיכותרפוייתים בעזרת בעלי חיים, תאוריה ופרוטוקול טיפולי מלא מאיסוף המידע ועד הצלחת הטיפול וכתיבת דוחות מסכמים. כמו כן מתוך מודל זה צמח מסמך האתיקה המקיף והיסודי ביותר אשר הפך לבסיס אתי להתהוותו של התחום והמקצוע,בעולם ובארץ.
  • ד"ר יוני יהודה הוא מנהל ביה"ס להתערבויות טיפוליות בעזרת בעלי חיים ומלמד בתכנית טיפול בעזרת בעלי חיים
  • התכנית שמה דגש על חשיפה לעבודה טיפולית עם מגוון רחב של למעלה מ-25 בעלי חיים שונים. כמו כן, אנו מיחסים חשיבות רבה לחשיפה לעבודה עם מגוון אוכלוסיות רחב המקיף את כלל קבוצות הגילאים, המתמודדים עם אתגרים רבים ושונים.
  • סגל ההוראה בבית הספר הינו מגוון מאוד בהכשרתו, תפיסתו, וניסיונו המקצועי הלכה למעשה. אנו מאמינים כי חשיפת תלמידינו לאנשי טיפול המגיעים עם תפיסות טיפוליות שונות מאפשרת להם לגבש זהות מקצועית טיפולית עגולה ומותאמת יותר להם כאינדיבידואלים.
  • שעות עבודה מעשית - בשל התפיסה כי חלק משמעותי בהכשרתו של המטפל הינה היציאה לשטח, התכנית כוללת סה"כ 500 שעות עבודה מעשית פרקטית. כמו כן, במסגרת התכנית מתקיימים סיורים לימודיים אשר מהווים חלק משמעותי מהלמידה.

רווחת בעלי החיים

ביה"ס להתערבויות טיפוליות בעזרת בעלי חיים דוגל בחשיבות רווחת ושמירה על זכויות בעלי החיים.  ובתהליך הכשרת הסטודנטים מלמדים כיצד שומרים על רווחת בעלי החיים תוך שימת דגש על תנאי אחזקה ועבודה ראויים ואתיים.

התכנית מתקיימת ב-2 שלוחות בימי לימוד שונים *

• התוכנית מתקיימת ב- 2 שלוחות: ירושלים ות"א - פתיחת שנת הלימודים בכל השלוחות בתאריך 11.10.20

תל אביב- מסלול בוקר- קמפוס מכון מגיד קהילת סלוניקי 7, נאות אפקה- יום ראשון בין השעות 8:30-14:45.

תל אביב- מסלול ערב- קמפוס מכון מגיד קהילת סלוניקי 7, נאות אפקה- יום שני בין השעות 14:30-20:45.

ירושלים- מסלול ערב- קמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית- יום חמישי בין השעות 14:30-20:45 .

לכלל הסטודנטים בשלוחות - קורסי יסוד ומבואות בפסיכולוגיה יתקיימו ביום ראשון בין השעות 15:00-18:00 בשלוחת תל אביב.

ימי עיון - במהלך הלימודים מתקיימים ימי עיון המהווים חלק מתוכנית הלימודים . לימי העיון מגיעים מרצים מומחים העוסקים ומחדשים בתחום הטיפול בעזרת בע''ח

• בכל השלוחות מתקיימים מעת לעת גם לימודים בימי שישי בין השעות 8:30-13:00 (כ- 40 מפגשים הפרוסים על שלוש שנות הלימוד- 1-2 מפגשים בחודש). כמו כן, יתכן כי חלק מימי הסיורים יתקיימו בימים ובשעות שמחוץ לשעות וימי הלמידה השוטפים. תאריכים אלו יפורסמו מראש. במקרים מסוימים ייתכנו שינויים.

מבנה התכנית

הלימודים בתכנית מורכבים משלוש חטיבות עיקריות:

• חטיבת הלימודים הפסיכותרפויטית, הכוללת לימודי תיאוריה וטכניקות להתערבויות טיפוליות.

• חטיבת הלימודים העוסקת ברפואה וטרינרית.

• חטיבת הלימודים העוסקת בטיפול המעשי בעזרת בעלי חיים, בכלל זה האינטראקציה שבין המטפל, המטופל, בעל החיים והכנתו למשימה הטיפולית.

משך הלימודים: 3 שנים, בהיקף של כ- 1820 שעות אקדמיות (כולל עבודה מעשית). הרציונל העומד בבסיס משך שנות הלימודים נובע מתפיסה תהליכית, התפתחותית בהקניית החומר הנלמד והתפתחות החלק הטיפולי- כך שהבוגר הינו מטפל.

תעודה

למסיימים תינתן תעודת בוגר התכנית לטיפול בעזרת בעלי חיים מטעם בי"ס להתערבויות טיפוליות בעזרת בעלי חיים- מכון מגיד ללימודי המשך מיסודה של האוניברסיטה העברית, בשיתוף בית הספר לרפואה וטרינרית ע"ש קורט של האוניברסיטה העברית, ובהכרת הארגונים הבינלאומיים ISAAT, ו-IAHAIO, והארגונים הישראליים נפש חיה בגוף חי ו-מ.ר.ח.ב.

תעודת המטפל בעזרת בעלי חיים של מכון מגיד מאפשרת כיום השתלבות בעבודה במסגרת: קופות חולים, ביטוח לאומי, משרד הרווחה, משרד הביטחון- אגף משפחות והנצחה ואגף השיקום, בתי ספר, בתי אבות, דיורים מוגנים, משרד החינוך, קליניקה פרטית ועוד.

למידע ולהרשמה:

ביה"ס להתערבויות טיפוליות בעזרת בעלי חיים שומר לעצמו את הזכות לערוך שינויים ט.ל.ח

הצטרפו לניוזלטר