הכשרת מנהלים למערכי דיור מוגן

• מיקום: האוניברסיטה העברית, קמפוס הר הצופים

הכשרת מנהלים למערכי דיור מוגן

מנהלת התוכנית: גב' חגית פינטו

הגידול המתמשך במספרם של הזקנים בחברה הישראלית, אשר נובע מהתארכות תוחלת החיים, מביא אתו ברכה לצד אתגרים בתחום הרווחה, הכלכלה ותחומים נוספים.

יתר על כן מגפת הקורונה העלתה על סדר היום הציבורי סוגיות ואתגרים רבים הנוגעים לגיל השלישי: הבדידות, הצורך באוריינות טכנולוגית, איכות חיים, רווחה נפשית ומצוקה כלכלית.

מגמות אלו מובילות לצורך בפיתוח שירותים המותאמים לציבור הזקנים בישראל, לפיתוח יזמות בתחום, תוכניות ופרויקטים חדשים, ובאופן כללי – להגברת המודעות בקרב הציבור לצורכי הגיל השלישי.

התוכנית מכשירה מנהלים למערכי דיור לאזרחים ותיקים. מטרתה לעלות את הסוגיות הללו ולהקנות הבנה רחבה של תחום הזיקנה. כמו כן היא מקנה כלים ומיומנויות ניהול בכלל ומתאימה אותם למסגרות הגיל השלישי בפרט.

התוכנית המקצועית להכשרת מנהלים בתחום הדיור המוגן שבנינו במכון מגיד היא מקיפה ומרתקת. המרצים שלנו הם מן המובילים בתחום, ותוכנית הלימודים משלבת לימודים עיוניים, התנסויות חווייתיות, מפגש בלתי אמצעי עם אוכלוסיית הגיל השלישי, סיורים לימודיים, ופיתוח חשיבה יצירתית ויזמית בתחום הגיל השלישי.

הצבנו לעצמנו להכשיר את אנשי המקצוע הטובים בתחום.

תוכנית הלימודים מאושרת ע"י משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים

לפרטים והרשמה

HIDDENLLN

אודות התוכנית

מנהלת התוכנית הגב' חגית פינטו

בעלת ניסיון של למעלה מ 20 שנה בתחום הגיל השלישי בכלל ודיור מוגן בפרט,  12 שנים כמנכ"לית אחוזת צהלה. היום מלווה ומייעצת לפרויקטים לגיל השלישי, יזמים חדשים, מנטורית למנהלים מתחילים בתחום, מקימה ומלווה צוותי מכירות, מלווה לקוחות בדרך למציאת המענה הנכון בגיל השלישי והרביעי.

בין המרצים מיטב האנשים בעלי הידע והניסיון, מומחים לרגולציה, ולשילוב בין התיאוריה לעבודה יישומית בשדה, תוך ניצול ידע חדשני בתחומי הזקנה, הטכנולוגיה, החדשנות והחירום.

חובות הקורס והתנאים לקבלת תעודה:

• נוכחות של  80% מן השיעורים לפחות.
  • מילוי חובת ההשתתפות בשעות הפרקטיקום
  • הגשת פרויקט גמר

שכר הלימוד:

11,600 ₪

דמי הרישום:

300 ₪. תשלום דמי הרישום הוא תנאי לזימון לראיון קבלה

תנאי קבלה

•  קורות חיים ותעודות המעידות על השכלה
  • השכלה אקדמית
  •  נסיון מוכח בתחום הניהול ו/או בתחום הזיקנה
  • ריאיון קבלה

פרויקט הגמר:
א. הפרויקט ייכתב בקבוצות ויעסוק במיזם חדשני, תוכנית פעולה או בפרויקט משמעותי

ב. הפרויקט ילווה ע"י המנהלת האקדמית

ג. התלמידים יציגו את הפרויקט בכיתה

תעודה:
המסיימים בהצלחה יהיו זכאים לתעודת גמר באישור מינהל אזרחים ותיקים, במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

נושאים מרכזיים

• תוכנית הלימודים מורכבת ממספר אשכולות למידה מרכזיים:
  • ניהול- סגנונות ניהול, ניהול צוות, ניהול זמן, ניהול קונפליקטים, פרזנטציה ועוד
  •  ניהול– תקצוב, תוכניות עבודה, ניהול סיכונים, ניהול משברים ועוד
  • הכרת מדיניות הרווחה והבריאות ביחס לזקנה- רגולציה והיבטים משפטיים
  •  זקנה על כל היבטיה – פיזיולוגיים, פסיכולוגיים, קוגניטיביים
  •  סיורים
  •  חדשנות ויזמות
  •  פרקטיקום
  •  פרויקט גמר

תוכנית הקורס כוללת לימודים עיוניים ומעשיים עדכניים המועברים על ידי מרצים מהמובילים בתחום. הלימודים משלבים דיון מעמיק בתחומים העומדים על סדר היום בעקבות משבר הקורונה, הרצאות פרונטליות לצד דיונים קבוצתיים, סימולציות וניתוח דילמות .

כל משתתף ילמד 40 שעות פרקטיקום במהלכן הוא יצטרף למסגרת או שתיים על מנת להבין לעומק את ייחודיות הניהול של המסגרות לגיל השלישי, להכיר את מגוון התפקידים השונים במערך ולקיים פגישות משמעותיות עם הדיירים.

השיבוץ למסגרות הפרקטיקום ייעשה בידי צוות התוכנית. אם מגפת הקורונה תמנע את האפשרות להכנס למסגרות, יתקיים הפרקטיקום באמצעות זום.

הגעתי לתוכנית הלימודים אחות וטרינריים של מגיד הגעתי לאחר מספר שנים של עבודה כאסיסטנטית במרפאה וטרינרית. הרגשתי כי זוהי הדרך שלי ורציתי להעמיק את הידע ולקבל הכשרה בתחום הטכנאות הווטרינרית. בתור חיפאית, הלימודים הצריכו ממני נסיעות ארוכות מדי יום אך התמורה הייתה שווה את המאמץ. תוכנית הלימודים המגוונת, המרצים המעולים והידע המקצועי שרכשתי אפשרו לי להפוך את העבודה ״הזמנית״ למקצוע של ממש. אני ממליצה גם למי שאינו מגיע מתחום הווטרינריה ואין לו ניסיון, אך יודע כי הוא מעוניין לבחור במקצוע שיגרום לו לקום מדי בוקר עם חיוך, ולחזור מדי ערב מסופק הביתה, להגיע ללמוד בבית החולים הווטרינרי את המקצוע הנפלא: אחים ואחיות וטרינריים ולעשות שינוי בעולם הרפואה הווטרינרית.

שיר כהן
בוגרת תוכנית הלימודים אחות וטרינריים

לאורך המפגשים אספתי לארגז הכלים שלי מיומנויות ואסטרטגיות שיעזרו לי  בחיים האמיתיים

מורן כפיר
מומחית לחינוך מיוחד ומנחת קבוצות

ממליצה בחום על לימודי אחות וטרינרית מטעם מכון מגיד בבי"ח. החומר הלימודי מעשיר ומלמד, המרצים והמרצות מדהימים!

שלי בן דוד:
אחות וטרינרית