התוכנית להכשרת מנהלים למערכי דיור ושירות לגיל השלישי, בירושלים

רקע

הגידול המתמשך במספרם של הזקנים בחברה הישראלית, אשר נובע  מהתארכות תוחלת החיים, מביא אתו ברכה לצד אתגרים בתחום הרווחה, הכלכלה ותחומים נוספים.

יתא על כן מגפת הקורונה. העלתה על סדר היום הציבורי סוגיות ואתגרים רבים הנוגעים לגיל השלישי: הבדידות, הצורך באוריינות טכנולוגית, איכות חיים, רווחה נפשית ומצוקה כלכלית.

מגמות אלו מובילות לצורך בפיתוח שירותים המותאמים לציבור הזקנים בישראל, לפיתוח יזמות בתחום,תוכניות ופרויקטים חדשים, בובאפו כללי -  להגברת המודעות בקרב הציבור לצורכי הגיל השלישי.

התוכנית מכשירה מנהלים למערכי דיור לאזרחים ותיקים.  מטרתה לעלות את הסוגיות הללו ולהקנות הבנה רחבה של תחום הזיקנה. כמו כן היא מקנה כלים ומיומנויות ניהול בכלל  ומתאימה אותם למסגרות הגיל השלישי בפרט.

התוכנית המקצועית להכשרת מנהלים בתחום הדיור המוגן שבנינו במכון מגיד היא מקיפה ומרתקת.  המרצים שלנו הם מן המובילים בתחום, ותוכנית הלימודים משלבת לימודים עיוניים, התנסויות חווייתיות, מפגש בלתי אמצעי עם אוכלוסיית הגיל השלישי, סיורים לימודיים, ופיתוח חשיבה יצירתית ויזמית בתחום הגיל השלישי.

הצבנו לעצמנו להכשיר את אנשי המקצוע הטובים בתחום.

אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו ולהירשם לתוכנית !

מתכונת התוכנית

מועד הפתיחה: נובמבר 2024

מועד סיום: יולי 2025

היקף השעות: 260 שעות אקדמיות, מתוכן 220 שעות פרונטליות וסיורים, ועוד 40 שעות פרקטיקום במסגרות.

ימי הלימוד והשעות: יום שלישי, 15:00-20:00

המיקום: האוניברסיטה העברית, קמפוס הר הצופים

תנאי הקבלה לתוכנית

• קורות חיים ותעודות המעידות על השכלה

• השכלה אקדמית

• נסיון מוכח בתחום הניהול ו/או בתחום הזיקנה

• ריאיון קבלה

התכנים הנלמדים בתוכנית:

תוכנית הלימודים מורכבת ממספר אשכולות למידה מרכזיים:

• ניהול- סגנונות ניהול, ניהול צוות, ניהול זמן, ניהול קונפליקטים, פרזנטציה ועוד

• ניהול– תקצוב, תוכניות עבודה, ניהול סיכונים, ניהול משברים ועוד

• הכרת מדיניות הרווחה והבריאות ביחס לזקנה- רגולציה והיבטים משפטיים

• זקנה על כל היבטיה – פיזיולוגיים, פסיכולוגיים, קוגניטיביים

• סיורים

• חדשנות ויזמות

• פרקטיקום

• פרויקט גמר

תוכנית הקורס כוללת לימודים עיוניים ומעשיים עדכניים המועברים על ידי מרצים מהמובילים בתחום. הלימודים משלבים דיון מעמיק בתחומים העומדים על סדר היום בעקבות משבר הקורונה, הרצאות פרונטליות לצד דיונים קבוצתיים, סימולציות וניתוח דילמות .

כל משתתף ילמד 40 שעות פרקטיקום במהלכן הוא יצטרף למסגרת או שתיים על מנת להבין לעומק את ייחודיות הניהול של המסגרות לגיל השלישי, להכיר את מגוון התפקידים השונים במערך ולקיים פגישות משמעותיות עם הדיירים.

השיבוץ למסגרות הפרקטיקום ייעשה בידי צוות התוכנית. אם מגפת הקורונה תמנע את האפשרות להכנס למסגרות, יתקיים הפרקטיקום באמצעות זום.

פרויקט הגמר:

א. הפרויקט ייכתב בקבוצות ויעסוק במיזם חדשני, תוכנית פעולה או בפרויקט משמעותי

ב. הפרויקט ילוו בידי יינתן ע"י המנהלת האקדמית

ג. התלמידים יציגו את הפרויקט בכיתה

תעודה:

המסיימים בהצלחה יהיו זכאים לתעודת גמר באישור מינהל אזרחים ותיקים, במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.

על אודות מנהלי התוכנית:

• ד"ר תמי גיטליץ, עובדת סוציאלית בתחום הזקנה וההזדקנות בעלת תואר שלישי, היא סוכנת שינוי- מרכזת את התרכזות הזקנה באוניברסיטת תל אביב ויו"ר הוועדה הארצית להכשרת סטודנטים ועובדים סוציאליים בתחום. בעברה ניהלה צוותים ברשת משען, פיתחה תכניות באשל ג'וינט והובילה את תחום מחקר והדיור במשרד לשוויון חברתי, מתכללת נושא הבדידות וחיזוק החוסן במערך החירום של המוקד. בוגרת קורס מנהלי מסגרות בזקנה של אוניברסיטת בר אילן 2017.

• מר אריה רוטשטיין,  בעל תואר שני בתחום הניהול מאוניברסיטאות בוסטון ובאר שבע. תואר ראשון  בעבודה סוציאלית, בהתמחות זקנה, מאוניברסיטת תל אביב.  בעבר כהין כיו"ר ועדת הדיור המוגן בא.ב.א [ איגוד בתי אבות ודיור מוגן] וסמנכ"ל השיווק הטיפול וניהול האיכות ברשת משען. כיום מרצה מומחה בפורומים שונים בנושאי ניהול זקנה ואיכות השירות. דירקטור בהנהלת גופים בתחום , חבר בוועדת הסיעוד בביטוח לאומי, בוועדת פיתוח ידע, אשל ג'וינט,  חבר הנהלה בבית החולים סיעודי , מנהל את  מחוז מרכז של תנועת של"מ [שירות לאומי בוגר] ואת מוקד החירום. שותף ביישום פרויקט ההולכים במסגרת התוכנית "מגן אבות", מפתח מודלים עתידניים בתחום הדיור המוגן.

• בין המרצים מיטב האנשים בעלי הידע והניסיון, מומחים לרגולציה, ולשילוב בין התיאוריה לעבודה יישומית בשדה, תוך ניצול ידע  חדשני בתחומי הזקנה,  הטכנולוגיה, החדשנות והחירום.

מנהלת אקדמית: ד"ר תמי גיטליץ

יועץ מקצועי: מר אריה רוטשטיין

רכזות הקורס: גב' הילית וולפנזון שויקי, גב' דפנה בן צבי

חובות הקורס והתנאים לקבלת תעודה:

• נוכחות של ב 80%  מן השיעורים לפחות.

• מילוי חובת ההשתתפות בשעות הפרקטיקום

• הגשת פרויקט גמר

שכר הלימוד:

11,600 ₪

דמי הרישום:

300 ₪. תשלום דמי הרישום הוא תנאי לזימון לראיון קבלה

למידע ולהרשמה:
מכון מגיד שומר לעצמו את הזכות לערוך שינויים ט.ל.ח

*פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים.