מורשים לנגישות השירות

הכשרת מורשי נגישות השירות המלצות בוגרים

תמר מנדלר מזרחי, מרפאה בעיסוק ומורשת נגישות השירות -  מחזור שישי

השנה סיימתי את קורס מורשי הנגישות במכון מגיד שבירושלים.

הקורס נבנה בצורה מאוד מעניינת, מהבסיס ועד לפרטים הקטנים. במהלך הקורס, דרך ההרצאות שהועברו ע"י מיטב המומחים, התחילה בי ההבנה מהו תחום נגישות השירות.

למדתי חקיקה מהי ואיך קוראים ומבינים לשון משפטית. דרך התרגילים השונים והמבחנים לאורך השנה, למדתי לבצע סקר נגישות, לבדוק את תחום נגישות השירות שניתן במקום ציבורי והאם הוא עומד בחקיקה, להכין תכנית פעולה לאתר ועוד.

השנה בשל תקופת הקורונה, מרב הקורסים הועברו דרך תוכנת הזום. למרות החששות שלי על אופן העברה זה, הופתעתי לגלות כי עדיין מצליחים להירקם קשרים עם יתר הסטודנטים ותוכן ההרצאות מועבר באופן ברור ונגיש. חשוב לציין, כי בכל אחד מן השיעורים היו נוכחים כל צוות הקורס- רונית, טינה וד"ר אורנה ערן, דבר שעזר מאוד לרצף הלימוד, ההבנה ומהלך השיעור.

בתחומי אני מרפאה בעיסוק, ורציתי לראות איך אפשר להרחיב את ידיעותיי סביב עזרה לאנשים עם מוגבלות, בתחום המשיק לריפוי בעיסוק, ולימודים אלו, אנו על כך באופן מלא.

לכן אני ממליצה מאוד על לימודים במכון מגיד, צוות הקורס מאוד מסור ותמיד שם לכל שאלה, בקשה, עם הרבה סבלנות ואוזן קשבת.

מירי אליאך, ייעוץ בטיחות ונגישות – מחזור שישי

בתחילת השנה הצטרפתי לקורס כדי להרחיב את ההשפעה שלי בתחום הנגישות, ולהיות מורשה לנגישות השירות בנוסף להכשרתי כמורשה לנגישות מתו"ס. בררתי על המוסדות השונים שמקיימים את הקורס,

ובחרתי להירשם אצלכם לאחר שקיבלתי המלצה מחברות  שסיימו בהצלחה. במהלך השנה נוכחתי לראות שאכן הבחירה הייתה נכונה. מבנה הקורס, תוכן ההרצאות, צוות המרצים, הסיורים וההדרכות- הכל מתחבר יחד למעטפת מושלמת. במהלך הלימודים רכשתי כלים רבים לעבודה נכונה בתחום הנגישות, למדתי לנתח נכון כל פרויקט, לדעת אילו דרישות חלות עליו מבחינת חקיקה, איך להנחות את הלקוח לפתרונות המתאימים, ולוודא יישום נכון בשטח של התאמות הנגישות. הרגשתי לאורך כל השנה את האכפתיות של הצוות, שנצליח, שנבין, שנהיה מוכנים לבחינות, והכי חשוב - שנצא מורשי נגישות מעולים! כל בעיה נפתרה על ידכם במהירות, בגמישות ויצירתיות. כל יום לימודים היה בנוי ומלא תוכן מעניין וחשוב. אני ממליצה לכל אחד שמעוניין להיות מורשה לנגישות השירות, לעשות את זה דווקא במכון מגיד, עם ד"ר ארנה ערן המדהימה, וכל צוות התוכנית, שעושים הכל כדי שנצליח!

מרג' בורנשטיין  אדריכלות, עיצוב פנים, נגישות מתו"ס ושירות

למי שרוצה ללמוד מקצוע אנושי, חשוב מאוד וגם מאתגר אני ממליצה ללמוד להיות מורשה נגישות השירות.
המקום הטוב ביותר ללמוד מקצוע זה הוא במכון מגיד, באוניברסיטה העברית בירושלים. המכון מקצועני בכל פרמטר. המקצוענות באה לידי ביטוי בבניית תכנית הלימודים בצורה המאפשרת כניסה לעולם הנגישות באופן הדרגתי תוך בניית הבסיס האיתן. בנוסף, במכון מגיד המרצים הם כולם מהשורה הראשונה, הם אלו הנוכחים בעולם נגישות השירות בתחום החקיקה, הלימוד והפיתוח של המקצוע. הצוות, בראשותה של ד"ר אורנה ערן תומך ונוכח משך כל תקופת הלימודים ואחריה. צוות ההפעלה; המזכירות והריכוז של הקורס נותנים את הנשמה עבור כל תלמיד ותלמיד. והכל באוירה טובה, וברמה גבוהה.

מיראלה יעקובי  מרפאה בעיסוק
קורס הכשרת נגישות השרות שהתקיים במסגרת מכון מגיד  היה לי חוויה מקצועית מעשירה ועוצמתית. במסגרת הקורס פגשתי מרצים מהשורה הראשונה אשר כל אחד מהם תרם את חלקו כך שבהדרגה התחבר אצלי הפאזל הגדול שנקרא "נגישות"
תקנות השרות הפכו מתקנות תיאורטיות לתקנות מוחשיות וישימות!
כיום, בכל צעד שלי ברחוב או במבני ציבור אני רגישה ביותר לכל שלט ולכל אמצעי שקיים בשטח, הבדיקה  האם המקום נגיש לכולם היא כבר דרך חיים טבעית עבורי.
בעבודתי אני משלבת יומיום את נושא הנגישות ומנסה לתרום את חלקי בהטמעת הנגישות לילדים ולבוגרים עם מוגבלויות, מתוך הבנה שהקורס היווה את תחילתו של המסע המרתק להנגשה מלאה בכל מישורי החיים.

אורית ספרא טובול עובדת סוציאלית

במסגרת עבודתי אני עוסקת בבדיקת פרוגרמות ותכניות אדריכליות, והמלצה על מתן סיוע כספי לפרויקטים רחבי היקף המיועדים לאנשים עם מוגבלות. חלק מרכזי בפרויקטים אלה הוא התאמתם והנגשתם לאוכלוסייה המיועדת. קורס הכשרת מורשה לנגישות השרות במכון מגיד נתן לי את הכלים המקצועיים ואת הידע הנדרש על מנת לבחון את התכניות המוצעות ולהתאימן בצורה שיספקו מענה טוב ונגיש לאנשים הצורכים את השירותים הללו. הקורס עצמו הועבר בצורה מקיפה ומקצועית וכלל קשת של מרצים אשר יצגו תחומי תוכן רבים ומגוונים וכן נתן אפשרות לתירגול ולהתנסות בתחום. הקורס איפשר לי לרכוש מקצוע נוסף אשר באמצעותו אוכל לפתח כיוונים נוספים בקריירה המקצועית שלי.

הצטרפו לניוזלטר