הצטרפו לניוזלטר

הכשרת מורשי נגישות השירות המלצות בוגרים

מרג' בורנשטיין  אדריכלות, עיצוב פנים, נגישות מתו"ס ושירות

למי שרוצה ללמוד מקצוע אנושי, חשוב מאוד וגם מאתגר אני ממליצה ללמוד להיות מורשה נגישות השירות.
המקום הטוב ביותר ללמוד מקצוע זה הוא במכון מגיד, באוניברסיטה העברית בירושלים. המכון מקצועני בכל פרמטר. המקצוענות באה לידי ביטוי בבניית תכנית הלימודים בצורה המאפשרת כניסה לעולם הנגישות באופן הדרגתי תוך בניית הבסיס האיתן. בנוסף, במכון מגיד המרצים הם כולם מהשורה הראשונה, הם אלו הנוכחים בעולם נגישות השירות בתחום החקיקה, הלימוד והפיתוח של המקצוע. הצוות, בראשותה של ד"ר אורנה ערן תומך ונוכח משך כל תקופת הלימודים ואחריה. צוות ההפעלה; המזכירות והריכוז של הקורס נותנים את הנשמה עבור כל תלמיד ותלמיד. והכל באוירה טובה, וברמה גבוהה.

מיראלה יעקובי  מרפאה בעיסוק
קורס הכשרת נגישות השרות שהתקיים במסגרת מכון מגיד  היה לי חוויה מקצועית מעשירה ועוצמתית. במסגרת הקורס פגשתי מרצים מהשורה הראשונה אשר כל אחד מהם תרם את חלקו כך שבהדרגה התחבר אצלי הפאזל הגדול שנקרא "נגישות"
תקנות השרות הפכו מתקנות תיאורטיות לתקנות מוחשיות וישימות!
כיום, בכל צעד שלי ברחוב או במבני ציבור אני רגישה ביותר לכל שלט ולכל אמצעי שקיים בשטח, הבדיקה  האם המקום נגיש לכולם היא כבר דרך חיים טבעית עבורי.
בעבודתי אני משלבת יומיום את נושא הנגישות ומנסה לתרום את חלקי בהטמעת הנגישות לילדים ולבוגרים עם מוגבלויות, מתוך הבנה שהקורס היווה את תחילתו של המסע המרתק להנגשה מלאה בכל מישורי החיים.

אורית ספרא טובול עובדת סוציאלית

במסגרת עבודתי אני עוסקת בבדיקת פרוגרמות ותכניות אדריכליות, והמלצה על מתן סיוע כספי לפרויקטים רחבי היקף המיועדים לאנשים עם מוגבלות. חלק מרכזי בפרויקטים אלה הוא התאמתם והנגשתם לאוכלוסייה המיועדת. קורס הכשרת מורשה לנגישות השרות במכון מגיד נתן לי את הכלים המקצועיים ואת הידע הנדרש על מנת לבחון את התכניות המוצעות ולהתאימן בצורה שיספקו מענה טוב ונגיש לאנשים הצורכים את השירותים הללו. הקורס עצמו הועבר בצורה מקיפה ומקצועית וכלל קשת של מרצים אשר יצגו תחומי תוכן רבים ומגוונים וכן נתן אפשרות לתירגול ולהתנסות בתחום. הקורס איפשר לי לרכוש מקצוע נוסף אשר באמצעותו אוכל לפתח כיוונים נוספים בקריירה המקצועית שלי.

מורשים לנגישות השירות