בית הספר לפסיכותרפיה

בית הספר לפסיכותרפיה מציע מספר תכניות לימוד: תכנית תלת שנתית ללימודי פסיכותרפיה בגישה דינאמית,

מסלול ללימודים מתקדמים "לקרוא את ביון"

בנוסף ניתן להצטרף מידי שנה למגוון השתלמויות קצרות מועד בנות מספר מפגשים בנושאים שונים.

קרא עוד על ביה"ס לפסיכותרפיה

בית הספר לפסיכותרפיה

יום עיון לזכרה של ד"ר דורית שיקייקרסקי - ברוכים הבאים למדבר של הממשי

אפק - ארגון פרט קבוצה וביה"ס לפסיכותרפיה של מכון מגיד

מזמינים ליום עיון ברוחה ולזכרה של ד"ר דורית שיקיירסקי

יום שלישי ה-20 במרץ 2018 בין 8:30-16:00

רח' קהילת סלוניקי 7 קומה 3, נאות אפקה, תל אביב

בהרצאה האחרונה שנשאה ד"ר דורית שיקיירסקי ז"ל היא התייחסה לאופן הייחודי בו תרגם סלבוי ז'יז'ק את אירועי ה-11 בספטמבר בארצות הברית. הפרשנות ברוח לאקאן בה בחן אותם בספרו 'ברוכים הבאים למדבר של הממשי' הבהירה את ההקשר החברתי-פוליטי-תרבותי בו התחוללו.

בחרנו בשמו הפיוטי של הספר כי הוא מעביר מרוחה של דורית ומהאופן בו נבנה היום לזכרה; ניסינו לשרטטו בקו התפר בין הממד האישי, הייחודי והפרטי לבין הכוחות החיצוניים. בין המציאות החמקמקה בה אנו פועלים לבין מגוון הכוחות המכתיבים אותה מבלי שאנו ערים להם עד תום. מונחים כמו גבוה ונמוך, אקטואלי ופילוסופי, מדעי ופופולרי; אלו ואחרים נועדו לאפשר איסוף עדין של נימי נפשם של היחידים תוך השתלחות בוטחת, עזה ויצירתית בחברה ובכוחות המניעים אותה.

היום יפתח בהרצאות תיאורטיות וקליניות, לאחר מכן נתפצל לקבוצות על פי בחירה, ולבסוף נתכנס לשיח משותף של כלל המשתתפים; התכנים שכללנו בסדר היום נועדו לאפשר בחירה בין שדות ידע שונים כמו גם בין אופני התנסות וחוויה מגוונים. הדבר נועד לאפשר התבוננות אישית ומשותפת במחשבות, בחוויות, ובחיבורים שייווצרו במהלך היום; בתווך המתקיים תמיד בין החוויה האישית, לזו של הקבוצה הקטנה ושל המשתתפים כולם.

בין המרצים והדוברים בכנס

ד"ר עינת אספלר-רוזנבוים, דפנה בהט, ד"ר מאיר ברגר, ד"ר משה ברגשטיין, פרופ' ז'וזה ברונר, ד"ר ירון גילת,  פרופ' אורי הדר, יעל חנין, ידידה טורקניץ, יצי כץ, מרסלו מאואס, דני רייזנר, עליתה תור.

תעריף מלא 185 ₪

חברי אפק \ המרצים ולומדים במגיד 160 ₪

למידע ולהרשמה:

מכון מגיד שומר לעצמו את הזכות לבצע שינויים | ט.ל.ח

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי
שם מלא *

טלפון *

כתובת מייל *
יש להקליד אימייל

מהי הכשרתך המקצועית *
נא לרשום מהי הכשרתך

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים שוטפים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים שוטפים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי
שם מלא *

טלפון *

כתובת מייל *
יש להקליד אימייל

מהי הכשרתך המקצועית *
נא לרשום מהי הכשרתך

Please publish modules in offcanvas position.