בית הספר לפסיכותרפיה

בית הספר לפסיכותרפיה מציע מספר תכניות לימוד: תכנית תלת שנתית ללימודי פסיכותרפיה בגישה דינאמית,

מסלול ללימודים מתקדמים "לקרוא את ביון", תכנית תלת שנתית למטפלות במגזר החרדי.

בנוסף ניתן להצטרף מידי שנה למגוון השתלמויות קצרות מועד בנות מספר מפגשים בנושאים שונים.

קרא עוד על ביה"ס לפסיכותרפיה

ערב תיאורטי-קליני, על קו התפר בין התיאוריה לקליניקה

בית הספר לפסיכותרפיה

במהלך הכשרתנו כפסיכותרפיסטים אנו נדרשים לתיאוריות המגדירות את ההתפתחות, את הפתולוגיה ואת הטיפול. אלו יכולות לקבל תצורה דינאמית, להתממש כפרוטוקול קוגניטיבי-התנהגותי, להיות קצרות מועד או להתגלגל לפסיכואנליזה קלאסית. כיצד אנו בוחרים את התיאוריה לפיה אנו פועלים? מה 'מרגיש' לנו נכון יותר או מתאים יותר; ולמי? לנו, למטופלינו, או לסביבה המקצועית בה אנו עובדים? כמטפלים דינאמיים אנו מותקפים לעיתים קרובות על כך שהדברים לא תמיד ברורים או מודעים לנו עד תום. אך נראה שממש כמו בבחירות מהותיות נוספות בחיינו, אנו פועלים בחדר הטיפולים מתוך ידיעה ועיוורון חלקיים לגבי אופן ההתנהלות שלנו כמטפלים. עיתות שונות שלנו או מפגש שונה עם מטופלינו, דורשים מאתנו לפתח חשיבה, חלימה ובלימה של הנטיות האנטרופיות, אלו המצמצמות את המיכל הנפשי שאנו מבקשים להרחיב.

הערב הקליני הנוכחי יאפשר לנו לבחון כיצד נקשיב למטופלים לאור התיאוריה של ביון. זוהי הזמנה לחשיבה משותפת בנוגע לשאלות המעסיקות כל אחד מאתנו בחדר הטיפולים, שעה שעה. מה אנחנו יודעים ומה נוכל לעשות עם הפיענוח שלנו את המתרחש?

תכנית

אדיפוס, אנטי-אדיפוס ואנטיגונה: פסיכותרפיה דינאמית בת זמננו
ד"ר עינת אספלר-רוזנבוים, מנהלת בית הספר לפסיכותרפיה

קריאה תיאורטית של שעה קלינית
ד"ר גילית הורויץ, ראש המסלול ללימודים מתקדמים 'לקרוא את ביון'.

הפסקה

הדרכה חיה
פרופ' יולנדה גמפל פסיכואנליטיקאית המלווה את החשיבה על ההכשרה בביה"ס
מדריכה את יאיר הימל, מטפל בתנועה תלמיד שנה ג'

ה-26.6.17 בין השעות 19:00-22:15 (ניתן להגיע החל מהשעה 18:45)
מכון מגיד, נאות אפקה, רח' קהילת סלוניקי 7 קומה 3 תל אביב

ההשתתפות ללא תשלום אך נדרש רישום מוקדם במוקד המידע של מכון מגיד
יש לשים לב - מספר המקומות מוגבל ולכן הרישום כולל גם קבלת אישור על הרישום

מכון מגיד שומר לעצמו את הזכות לבצע שינויים | ט.ל.ח

שם מלא *

טלפון *

כתובת מייל *
יש להקליד אימייל

מהי הכשרתך המקצועית *
נא לרשום מהי הכשרתך

שם מלא *

טלפון *

כתובת מייל *
יש להקליד אימייל

מהי הכשרתך המקצועית *
נא לרשום מהי הכשרתך

Please publish modules in offcanvas position.