בית הספר לפסיכותרפיה

בית הספר לפסיכותרפיה מציע מספר תכניות לימוד: תכנית תלת שנתית ללימודי פסיכותרפיה בגישה דינאמית, מסלול ללימודים מתקדמים "לקרוא את ביון", תכנית תלת שנתית למטפלות במגזר החרדי. בנוסף ניתן להצטרף מידי שנה למגוון השתלמויות קצרות מועד בנות מספר מפגשים בנושאים שונים.

קרא עוד על ביה"ס לפסיכותרפיה

בית הספר לפסיכותרפיה

ביה"ס לפסיכותרפיה - הבוקר הקליני השנתי 28.4.17

clinical

8:15  התכנסות

8:30  פתיחה - ד"ר עינת אספלר-רוזנבוים

8:45  'כמו גשר על מים סוערים' - מסבל להנאה בטיפול בניצולי שואה - רוני נווה פרישוף

9:45  הפסקה

10:00  'עת למות ועט לכתוב' - על רוח החיים הפועמת בשפת המתים אצל אברהם סוצקעווער - ד"ר הנרי שור

11:00  'נולדתי מגומת חן של המוות' – השירה כמעקה גואל- אגי משעול

12:00  הפסקה

12:20  הדרכה חיה על הצגת מקרה- פרופ' יולנדה גמפל מדריכה את נטע-לי משיח

13:50  סיום

על המשתתפים והתכנים

רוני נווה פרישוף, פסיכולוגית קלינית-מדריכה, מטפלת בניצולי שואה במסגרת עמך תל-אביב. בהרצאתה 'גשר מעל מים סוערים' תשתף רוני ברגעים טיפוליים קצרים משלושה טיפולים ארוכי שנים בקשישים ניצולי שואה. ההרצאה תדגים את הקושי שיש לניצולים, כמו גם למטפלים בהם, להתייחס להיבטי חיים חיוניים כמו תשוקה, מיניות, הערכת אסתטיקה או יופי, כשאלה התקיימו במהלך השואה או לאחריה. כך, הייחוד בטיפול בניצולי שואה ובילדיהם אינו רק בקושי להחזיק עוצמה רבה של רגשות שליליים אלא גם בהימנעות, במבוכה וכמובן באשמה לגעת ברגשות החיוביים. מתוך התיאור של המתרחש במהלך מספר דקות בתוך הפגישות הטיפוליות כמו גם בתוך נפשה פנימה – במחשבותיה וברגשות שהתעוררו בה, תדגים רוני כיצד קשר טיפולי אינטימי ארוך שנים, כזה המאפשר מגע בכאבי הנפש ובחומרים הלא מודעים של שני המשתתפים בקשר הטיפולי, מהווה פוטנציאל לשיקום חווית החיות האנושית, הבסיסית.
ד"ר הנרי שור, פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי, יבחן את האפשרות לתפוס באמצעות מילים טראומה רב ממדית בעודה מתרחשת. הנרי יעשה זאת באמצעות התבוננות באברהם סוצקעווער ובשירתו. "כתיבת שירה, או פשוט, לחיות באופן פיוטי" אמר סוצקעווער "הוא הדבר שהציל את חיי בגטו, זוהי רוח שנכנסת בך והיא חזקה יותר מכל הקליעים". במהלך מלחמת העולם השואה סוצקעווער כתב כדי להציל את חייו ואסף כתבים כדי להציל את המתים. אחרי השואה המשיך לכתוב, והיה משורר פורה מאד, אך למרות שחי 'כאן' המשיך ליצור בשפת ה'שם', האידיש, מתוך עמדה פנימית של ניצחון אל מול הגרמנים. הנרי שור, שמשפחתו ממוצא פולני, וגדל אחרי המלחמה בגרמניה, חי 'כאן' ולומד בשנים האחרונות את שפת ה'שם', ה'אידיש'. הרצאתו של הנרי על סוצקעווער, תהיה מתוך התבוננות מהורהרת על שפת האם ועל שפת הטראומה.
אגי משעול, משוררת, תציג את החיים מנקודת מבטה של הילדה שהייתה, דרך ספר שיריה 'ביקור בית'. אגי, שהוריה היו ניצולי שואה, מתבוננת כילדה בקרובים לה מתבוננים בה כשאינה יודעת תמיד מה היא רואה שהם רואים בה כשהיא מתבוננת בהם. את הילדה שהיתה להם קודם, את האחרים מהלגר? הרצאתה של אגי משעול תעסוק באופן בו התבוננויות אלו השפיעו עליה כמו גם באופן בו המילים שימשו אותה לגעת ברגשות ובחוויות מורכבות אלו.
בסיום היום תציג נטע-לי משיח, ביבליותרפיסטית, שזו לה השנה השלישית בבית הספר, שתי פגישות מטיפול שהיא עורכת במסגרת 'עמך'.

פרופ' יולנדה גמפל, פסיכואנליטיקאית-מנחה, תעביר הדרכה חיה על המקרה שיוצג. יולנדה חוקרת שנים רבות את השפעתן של תופעות חברתיות אלימות בנות ימינו על הנפש - השואה, המלחמות ואירועי הטרור. היא עוסקת בהעברה הבין-דורית של אירועים טראומטיים ובאפשרויות לטפל בהם.

על העבודה 'זיכרון' של רינת רייזנר-פודיסוק (2008). "עבודת הזיכרון מורכבת משבעה חישוקים עגולים שבתוכם מתוחות העבודות, שלושה ציורי שמן של שמיים מבעד לצמרות העצים. שני חישוקים שבהם ריקמות של צילומי ילדות שלי עם משפחתי ושני חישוקים שבהם צילומים של אבי עם חבורות אנשים. העבודה התחילה מהריקמה של תמונת המשפחה שלי. אני עומדת בין הורי בפארק הירקון בפוזה שתוכננה בקפידה על ידי צלם. אני ילדה בת שבע, אבי בן 63 ואימי בת 47. תכנונו הקפדני של הצלם שהעמיד לפנינו משפחות רבות לא יכלה להסוות את ייחודה של משפחתי הקטנה. ילדה לבדה בין שני הורים שיכלו להיות גם הורי ההורים, לבושים בקפידה כאילו יצאו לטיול בפארק באירופה ולא בתל אביב". העבודה הוצגה בתערוכה 'רובדי זיכרון - אמנים דור שני לשואה' בבית האמנים בתל־אביב.

הכניסה ללא תשלום. נדרש רישום מוקדם למי שאינו תלמיד או חבר סגל בית הספר.
הבוקר יתקיים במכון מופ"ת. רח' שושנה פרסיץ 15, תל אביב. מספר המקומות מוגבל.

שם מלא *

טלפון *

כתובת מייל *
יש להקליד אימייל

מהי הכשרתך המקצועית *
נא לרשום מהי הכשרתך

שם מלא *

טלפון *

כתובת מייל *
יש להקליד אימייל

מהי הכשרתך המקצועית *
נא לרשום מהי הכשרתך

Please publish modules in offcanvas position.